open-navfaktor-logo
search
Zamjenik Konakovića
Zvizdić: Nije suđeno da budem kandidat za člana Predsjedništva
Denis Zvizdić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, nedavno je izabran za drugog zamjenika predsjednika Naroda i pravde, a danas se osvrnuo i na vrijeme provedeno u SDA. 
02.12.2021. u 19:20
get url
text

- Po rezultatima ankete u SDA i sa terena bilo mi je suđeno da budem kandidat, ali nije zbog vrha SDA. Razmišljam o svojoj političkoj budućnosti. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija. Bilo kakva priča o foteljama sada mora biti u drugom planu.

Nisam tražio da budem kandidat za člana Predsjedništva, nije to bio uvjet da pređem u NIP. Bitno je da je koalicija u Sarajevu jedina bazirana na programu i mjerama. NIP zagovara programske orijentacije, konkretan angažman za poboljšanje ekonomskog života. To ja cijenim - rekao je Zvizdić u emisiji Dan uživo na N1.

Zvizdić je također govorio i o razgovorima političkih predstavnika sa predstavnicima međunarodne zajednice. Već četiri dana traju razgovoru u zgradi Delegacije EU.

- Optimizam koji iskazuju vladajuće partije primjećujem… Ne znam na čemu ga temelje. Na ovim sastancima nije bio nijedan prijedlog, samo su navođeni primjeri rješenja iz različitih zemalja, ali niko nije ponudio konkretan papir. Često se pitamo zašto probosanskohercegovački blok nije jedinstven. Pitanje je: oko čega treba da se okupi… takav papir ne postoji - istakao je Zvizdić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.