open-navfaktor-logo
search
U Zenici
SIPA uhapsila muškarca osumnjičenog za terorizam, na Facebooku prijetio da će ubiti nevjernike
O daljem statusu lica će se odrediti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine
AUTOR: Autor: Faktor
20.04.2024. u 16:07
get url
text
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, postupajući po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, na području Zenice izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stari na dvije lokacije i uhapsili jednu osobu.
Lice je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "terorizam", saopćeno je iz SIPA-e.
Nakon lišenja lice je sprovedeno u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu lica će se odrediti Tužilaštvo BiH.
- Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i to dva mobilna telefona, nož i pištolj za koji se sumnja da je koristio na snimku, a za koji je na licu mjesta utvrđeno da se u stvari ne radi o pravom  vatrenom oružju.
Prema prikupljenim saznanjima lice  lišeno slobode je na svom Facebook profilu objavilo video snimak na kojem se isti nalazi, te predstavlja kao Edin Podgora i govori da je krenuo ubijati nevjernike i čifute, te neprijatelje muslimana i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem nepoznate marke- saopćila je SIPA.
Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa Obavještajno -sigurnosnom agencijom i MUP-om ZDK.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.