open-navfaktor-logo
search
Uz podršku Muftijstva
Održan ramazanski koncert "Zvao bih te Gospodaru" u BKC-u Tuzla
U Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona večeras je održan ramazanski koncert "Zvao bih te Gospodaru". Koncert je organizovala Behram-begova medresa iz Tuzle uz podršku Muftijstva tuzlanskog. 
15.03.2023. u 21:13
get url
text

- Pred kapijama smo velike Allahove milosti. Okupili smo se da podijelimo radost zbog susreta s blagoslovljenim mjesecom ramazani-šerifom. Naši radost i zadovoljstvo su još i veći što smo zajedno s velikim brojem mladih ljudi našeg naroda. Oni su nas i pozvali večeras da budemo zajedno. Čine to već decenijama učenici tuzlanske medrese, na čemu smo im neizmjerno zahvalni. Zahvaljujemo našim vrijednim, talentiranim, produhovljenim mladim ljudima na večerašnjem programu, i svakako našoj Behram-begovoj medresi, njihovim profesorima, direktoru, kao i Medžlisu Islamske zajednice Tuzla, Bosanskom kulturnom centru, na pomoći koju su im pružili - kazao je tuzlanski muftija Vahid ef. Fazlović.

Tuzlanski muftija dr. Vahid ef. Fazlović govorio je o vrijednosti predstojećih odabranih dana...

- Mi smo večeras ovdje da potvrdimo svijest našeg naroda o ramazani-šerifu, o ibadetima, o dini-islamu, o našim vrijednostima i o privrženosti svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Allah Uzvišeni nam je omogućio ponovo da dočekamo svoj ramazan. Nadamo se da ćemo u ovom mjesecu popraviti svoje stanje, da ćemo bolje čuti Allahov poziv da se svi za jedno uže držimo i da se olahko ne otkučujemo, da ne ostavljamo to uže zbog male koristi - poručio je muftija Fazlović.

Publici su se ovom prilikom, prvi put zajednički, predstavili Hor i Orkestar Behram-begove medrese s ukupno 12 numera – ilahija, kasida i sevdalinki.

Behram-begova medresa u Tuzli je na ovom projektu radila oko pola godine, a specifičnost koncerta je u tome što ga u cijelosti izvode Orkestar i Hor Medrese.

Hor i orkestar vodi hafiz Nedžada Vehabovića, a stručnu obradu i aranžmane je uradila profesorica Sanela Kadrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.