open-navfaktor-logo
search
Zenica
Predstava "Mladi u doba korone": Otvoreno o psiho-fizičkom i socijalnom stanju građana
Studio Teatar uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT počeo je s realizacijom novog projekta "Mladi u doba korone – Mladi kreativci za svoju generaciju", a riječ je o produkciji predstave radnog naziva "Mladi u doba korone" čije je premijerno izvođenje planirano za novembar u Zenici.
08.09.2020. u 20:13
get url
text

Predstava u režiji Lane Delić zamišljena je kao spoj glume, muzike i plesa, a tekst, na kojem radi Mirza Begović, nastajat će u samom procesu kreiranja predstave i to na osnovu ispovijesti samih aktera.

Predstava će imati i autorsku muziku koju potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović.

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Muhamed Limić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar,Tarik Lemeš i Merima Medžić.

U produkcijskom tim Studio Teatra nalaze se još i Adis Kriko, Adnan Spahić, Selima Dračo, Dženeta Bradarić i Merđana Babić.

Predstava "Mladi u doba korone" otvoreno će govoriti o psiho-fizičkom i socijalnom stanju građana u vrijeme pandemije COVID-19, te će na specifičan način analizirati pozitivne i negativne aspekte izolacije, s posebnim osvrtom na mlade ljude.

Osim u Zenici, predstava će već u novembru igrati i u Sarajevu, nakon čega je planirana i bosanskohercegovačka turneja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.