Gina Schumacher, kćerka sedmerostrukog svjetskog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera, ovog ljeta udat će se za svog zaručnika Iana Bethkea.

Pripreme za vjenčanje uveliko traju, a Corriere dello Sport tvrdi da će Ginin prioritet pri izboru lokacije biti njen otac, koji je krhkog zdravstvenog stanja nakon tragične nesreće na skijanju u francuskim Alpama prije deset godina, a koji bi se mogao pojaviti na vjenčanju, što su ohrabrujuće vijesti.

Vjenčanje će se održati u Španiji, u vili koju je Michaelova supruga Corinna kupila od sadašnjeg predsjednika Real Madrida Florentina Pereza.

Imanje se nalazi u Španiji, na brdima Port d'Andratx, u blizini Palma de Mallorce, a u vlasništvu je porodice Schumacher. Zapravo, kupila ga je Schumijeva supruga Corinna 2018. godine od sadašnjeg predsjednika Real Madrida Florentina Pereza. Navodi se kako je Vila prilagođena potrebama sedmerostrukog svjetskog prvaka, kao da je riječ o svojevrsnoj privatnoj klinici, s obzirom na to da je Michaelu potrebna stalna medicinska pomoć.

Kako prenose njemački mediji, vila će biti blindirana jer bi tako Michael mogao biti uz svoju prvorođenu kćeku na tako poseban dan. Navodi se kako još nema zvaničnih informacija da li će Michael zaista prisustvovati svadbi, pošto porodica sve krije, pa i to, vjerovatno do samog čina vjenčanja.

- Iako nema ništa sigurno i službeno, ono što je sigurno jest da će porodica učiniti sve da Michael bude uz svoju Ginu - piše Corriere dello Sport.

Gina-Maria Schumacher je rođena 1997. godine i amaterski se bavi jahanjem konja.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gina Schumacher (@gina_schumacher)

Izvor: Faktor/CDS