Jedan od najiščekivanijih intervjua u posljednjih nekoliko godina, onaj sa kraljevskim parom - princem Harryjem i Meghan Markle, koji su snimili sa slavnom voditeljicom Oprah Winfrey, konačno je emitiran.

U njemu su desetinama miliona gledatelja diljem svijeta otkrivene neke do sada nepoznate i šokantne činjenice.

Meghan je tako u prvom dijelu razgovora sa Oprah na rubu suza ispričala kako je imala suicidne misli kada je bila trudna s prvim djetetom, sinom Archiejem i da je Harryju rekla kako više ne želi živjeti.

Čekaju djevojčicu

Par je otkrio i da sada čekaju djevojčicu koja na svijet treba stići na ljeto, da su prekinuli sve odnose s Harryjevim ocem princom Charlesom te su britansku kraljevsku porodicu otvoreno optužili za rasizam.

Tačnije, Harry je izjavio kako je Charles prestao odgovarati na njegove pozive nakon što su se on i Meghan službeno odrekli svojih kraljevskih titula te da je došlo i do raskola odnosa s njegovim bratom Williamom, dok je Meghan potvrdila da je jedan od članova porodice bio zabrinut da će Archiejeva koža biti pretamna kada se bude rodio, no nije ga imenovala.

Najšokantnije priznanje, da je razmišljala o oduzimanju svog života, Meghan je opisala pred cijelim svijetom i priznala da se to dogodilo u januaru 2019. godine kada je bila u petom mjesecu trudnoće. Dodala je i kako je potražila pomoć u Odjelu za ljudske resurse u kraljevskoj palati, ali je nije dobila jer nije bila jedna od službenih zaposlenica.

- Znala sam da ću to učiniti ako se nekome ne povjerim. Jednostavno više nisam željela živjeti, to je bila vrlo jasna i konstantna misao. Znala sam i da moram negdje potražiti pomoć jer se nikada prije tako nisam osjećala. No, rečeno mi je da je ne mogu dobiti jer to neće biti dobro za instituciju.

Prisjetila se i noći kada je morala otići na jednu od dobrotvornih akcija u Royal Albert Hallu te da je te fotografije i dalje proganjaju, a rekla je da je kasnije kontaktirala jednu od najboljih prijateljica pokojne princeze Diane jer od nikoga nije dobila podršku.

Princ je također objasnio da ga je početkom 2020. godine porodica prestala finansirati i da su zato morali potpisati milionske ugovore s Netflixom i Spotyfyjem jer se do tada morao osloniti na trošenje nasljedstva od majke Diane.

Tvrdi i da se osjećao zarobljeno sve dok nije upoznao Meghan koja ga je spasila.

- Moj otac i brat su također zarobljeni i ne mogu otići. Majka bi sada bila ljuta što sam morao napustiti porodicu, ali predosjetila bi da se to sprema. Sve što bi ikada željela je to da smo mi sretni - izjavio je Harry.

Dodao je i kako je s ocem tek počeo ponovo razgovarati nakon što je otišao iz Velike Britanije, ali da moraju još puno raditi na svom odnosu.

- Osjećao sam se kao da me iznevjerio, jer je prolazio kroz sličnu situaciju kao i ja. Zna kakva je to bol, a Archie je njegov unuk. Uvijek ću ga voljeti, ali nanio mi je puno boli. No, poboljšanje tog odnosa ostat će mi prioritet.

U ništa boljim odnosima nije ni s bratom princem Williamom, iako mu je, kaže, stalo do njega.

- Volim Williama svim svojim bićem. On je moj brat i zajedno smo prošli kroz pakao i to nam je zajedničko iskustvo. Ali mi smo na različitim putevima. Moja me porodica doslovno finansijski isključila, a Meghan su sugerirali da se bavi glumom jer nije bilo dovoljno novaca za nju. I prije nego što smo se vjenčali, postojali su znakovi da će ovo biti teško - izjavio je Harry.

Meghan je pak opisala odnos nje i Wiliamove supruge Kate Middleton, za koju tvrdi da ju je rasplakala prije udaje za Harryja, ali da joj je sve oprostila i da su izgladile nesuglasice uz buket cvijeća koji joj je poklonila.

Zaista me povrijedila

Britanski mediji naime, pisali su da je Meghan bila ta koja je rasplakala Kate, no ona je sada to negirala.

- Ne, ne. Dogodilo se obrnuto. I to ne kažem kako bih nekoga omalovažala jer sedmica prije vjenčanja bila je zaista naporna. Ona je zbog nečega bila uznemirana, ali izvinila se kasnije zbog svega. Problem je nastao oko haljina za djevojčice koje su me pratile na vjenčanju, to me rasplako i zaista me povrijedila. No, donijela mi je cvijeće i poruku sa izvinjenjem. Učinila je ono što bih ja učinila da znam da sam nekoga povijedila, samo da preuzmem odgovornost za to. To zapravo i nije bio sukob i mislim da nije fer zbog nje ulaziti u detalje toga jer se izvinila - zaključila je.

Kaže da je u kraljevsku porodicu ušla vrlo naivno te da nije istraživala detalje o njenim članovima niti o svom tada budućem suprugu.

- Krenula sam u to sve jako naivno, nisam puno znala o kraljevskoj porodici. To nije bilo nešto o čemu smo kod kuće razgovarali ili nešto što smo pratili. Nisam u potpunosti razumjela, kakav je to posao i šta to tačno znači. Mislim da ljudi u Americi to sve zamišljaju više kao bajku jer lako je imati takvu sliku koja je daleko od stvarnosti. I to je ono što je zaista nezgodno jer su se tokom posljednjih nekoliko godina, ta početna percepcija i stvarnost toliko razlikovale da to nikako ne mogu ni objasniti ljudima - ispričala je Meghan.