Značenje izreke da je "znatiželja ubila mačku" itekako je postalo jasno glumici Kyri Sedgwick (55) nakon što je na večeri u kući Toma Cruisea, tokom devedesetih godina prošlog stoljeća, pritisnula tajanstveno dugme.

Pokazalo se to kao kobna greška, nakon čega je u Cruiseov dom stigla i policija u rekordnom roku.

Ovu za nju sramotnu priču, zvijezda serije “Brooklyn Nine-Nine” otkrila je u otvorenom razgovoru s Drew Barrymore u njenom showu.

Sedgwick je priznala slavnoj voditeljici kako je prilikom posjete Tomu Cruiseu bila pretjerano radoznali gost te je usput i njuškala po kući slavnog kolege.

Prisjetila se kako je zvijezda "Nemoguće misije" pozvao nju i supruga Kevina Bacona početkom 1990-ih na projekciju svog tadašnjeg filma "Malo dobrih ljudi".

Na na večeri su bili i Demi Moore, koja također u istom filmu ima glavnu ulogu, njen tadašnji suprug Bruce Willis, reditelj Rob Reiner, i Cruiseova tadašnja supruga Nicole Kidman.

- Bio je to tužan trenutak, ali smiješna priča. Bila sam trudna, jako trudna. Pozvani smo na večeru s puno slavnih ljudi. To je jedna od večeri na koje me ne pozivaju baš često. Uglavnom, bila sam pored kamina i ugledala malo dugme ispod njega. Pomislila sam: “Za što je ovo malo dugme?”, pa sam ga pritisnula, jer sam mislila da će se dogoditi nešto zanimljivo - ispričala je Kyra.

Barrymore ju je upitala da li je mislila da će se možda zid okrenuti, a Sedgwick je potvrdila.

- Upravo to. Ali, ništa se nije dogodilo, pa sam postala malo nervozna. Mislila sam da baš zato što se ništa nije dogodilo, ne sluti na dobro. Potapšala sam Toma po ramenu i prekinula ga usred priče i rekla mu:

- Pritisnula sam ovo dugme tu dolje. On je pitao: Pritisnula si ov dugme? Potvrdila sam, a on je rekao: "To je dugme za paniku - prisjetila se glumica koja je sa Cruiseom igrala u filmu "Rođen 4. jula".

Policija je stigla u kuću i morali su zaustaviti projekciju filma. Prema njenom sjećanju, stiglo je više od pet policijskih vozila.

- To je bilo stvarno nešto. Nisam više nikada bila pozvana - dodala je Sedgwick.