Stabilan

Ministar Bukvarević pozitivan na koronavirus, smješten na Podhrastovima

Salko Bukvarević

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević nakon ponovnog testiranja pozitivan je na koronavirus, ali stabilnog zdravstvenog stanja.

Ministar Bukvarević je prvo testiranje obavio na UKC-a Tuzla 11. jula, odmah po saznanju da je jedna uposlenica Federalnog ministarstva pozitivna. Taj nalaz je bio negativan, ali je ministar bio u samoizolaciji zbog kontakta sa premijerom Vlade FBiH Fadilom Novalićem na trećem danu Marša mira upriličenom povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

Sedam dana nakon prvog nalaza ministar je osjetio blage simptome u vidu povišene tjelesne temperature i kašlja, nakon čega je nalaz ponovljen i ustanovljeno da je pozitivan na COVID-19, saopćio je Kabinet ministra Bukvarevića.

Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja, urađene su sve pretrage koje su u ovakvim situacijama potrebne te se nalazi, prema preporukama ljekara, a na osnovu cjelokupne kliničke slike, na klinici Podhrastovi u Sarajevu. U stalnom je kontaktu sa saradnicima telefonskim putem i nema drugih simptoma.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga