Prijevremeni izbori

CIK objavio preliminarne rezultate za gradonačelnike i načelnike, u Srebreniku razlika samo 102 glasa

FOTO: AA

Danas su održani prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća. Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je večeras preliminarne, nezvanične i nekompletne rezultate. 

U Bihaću je pobijedio kandidat POMAK-a Elvedin Sedić sa osvojenih 6.542 glasa. Kandidat SDA Hamdija Abdić osvojio je 4.149 glasa, a SDP-ov Adnan Habibija 3.801. 

Pobjedu u Srebreniku sa osvojenih 5.839 glasova ostvario je kandidat "Trojke" Adnan Bjelić, dok je njegov protukandidat iz SDA Nermin Tursić osvojio 5.737 glasa. 

U Tuzli je pobjedio SDP-ov kandidat Zijad Lugavić sa osvojenih 11.055 glasova, dok je drugi bio Mirnes Ajanović iz BOSS-a koji je osvojio 7.223 glasa. 

Sa osvojenih 4.838 glasova pobjedu za načelnika Vogošće ostvario je kandidat SDA Migdad Hasanović, a njegov protukandidat stranaka "Trojke" Adnan Šerak osvojio je 2.742 glasa. 

Kandidat SNSD-a Bojan Ivanović koji nije imao protukandidata novi je gradonačelnik Zvornika. Osvojio je 15.293 glasa. 

U Bratuncu je ostvario pobjedu SNSD-ov Lazar Prodanović sa osvojenih 5.057 glasova, dok je nezavisni kandidat Srđan Rankić osvojio 2.981 glasova. 

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga