Zvanično

Dal Varešanović novi igrač Rizespora, dirljivim riječima se oprostio od FK Sarajevo

Dale Varešanović
FOTO: Rizespor

Dal Varešanović novi je fudbaler turskoh prvoligaša Rizespor.

Doskorašnji prvotimac Sarajeva nakon što je uspješno prošao medicinske preglede, potpisao je ugovor na tri godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

Nakon što je i zvanično napustio tim sa Koševa, Varešanović se oglasio na svom Instagramu.

- Ja i cijela moja porodica, ma ko šta mislio, ma ko šta govorio, srcem smo vezani za Fudbalski klub Sarajevo i to nam niko nikada neće moći oteti.

Ljubav koju osjećamo prema bordo klubu tjerala me je da, usprkos pritiscima, uprkos svemu onome negativnom što se dešavalo oko mene i moje porodice, svaku utakmicu dajem sve od sebe. Nije bilo lako tokom prethodnih sezona, jer su mnoge stvari bile protiv mene, od atmosfere, do lažnih informacija, ali sam se do kraja nosio dostojanstveno i ponosno.

Ja sam u FK Sarajevo, ugradio cijelog sebe i ja i moj otac i cijela moja porodica i zato čista obraza i punog srca sada odlazim, kako bi pokušao negdje drugo izgraditi sebe.

Fizički odlazim iz voljenog kluba, ali srce će mi zauvijek ostati na Koševu, a sretan sam što će klub dodatno zaraditi od "neznalice" i "tatinog sina".
Hvala svim trenerima, a posebno Aleksandru Vasoskom, hvala svim saigračima, hvala doktorima i medicinskoj službi, a posebno Ismaru Hadžibajriću koji su bili uvijek tu za mene, hvala uposlenicima kluba i nasem čika Šoji.

Hvala onima, koji su bodrili i mene i klub i kada je loše išlo, dajući nam vjetar u leđa. Bilo je nekad i teško istrpiti sve, igrati pod pritiskom i nositi se s tim. Nije lako, ali kada znaš da te srce veže i da je Sarajevo više od života, više od ljubavi, sve bude podnošljivo.

Volim te Sarajevo i voljet ću te zauvijek. Sretno u nastavku sezone, od vatrenog navijača. Doviđenja! - napisao je Dal Varešanović.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @dal_varesanovic

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga