open-navfaktor-logo
search
Pred meč sa Argentinom
Deschamps: Francuska se osjeća "usamljeno" uoči finala Svjetskog prvenstva
Selektor Francuske Didier Deschamps rekao je da će finale sa Argentinom igrati u veličanstvenoj atmosferi, a na kraju meča tim će svom dresu dodati i treću zvijezdu, javlja Anadolu Agency (AA).
17.12.2022. u 16:00
get url
text

Deschamps je održao konferenciju za novinare u FIFA press centru uoči finalne utakmice protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu 2022. godine u Kataru.

Kako je kazao, zna da većina neutralnih želi da Argentina pobijedi u finalu Svjetskog prvenstva kako bi Lionelu Messiju pružio savršen ispraćaj sa najvećeg fudbalskog turnira.

U stvari, Deschamps čak vjeruje da se i neki ljudi u Francuskoj nadaju da će se to dogoditi.

- Dobro mi je što sam sam na svijetu, to mi ne smeta - rekao je sa osmijehom.

Braneći se da više argentinskih navijača na tribinama neće negativno utjecati na njih u finalu, 54-godišnji trener je rekao:

- Bit će festivalska atmosfera, imaju veoma strastvene navijače. Navijaju za svoj tim kao što biste očekivali. Ali naši protivnici će sutra biti na terenu, a ne na tribinama, a na kraju meča samo će jedna strana dodati treću zvijezdu svom dresu.

Odgovorio je i na pitanje kako će se njegova karijera nastaviti nakon finala.

- Bila je to sjajna prilika da vodim Francusku tako dugo. Ali ono što je važnije je reprezentacija i sutra ćemo se fokusirati na to. Moja budućnost neće zavisi od sutrašnjeg rezultata - kazao je Deschamps.

Upitan da li će francuski igrači Karim Benzema i Lucas Hernandez doći da gledaju finale, Deschamps je rekao:

- Mislim da nije fer govoriti o igračima koji nisu ovdje. Nije na meni da odlučujem ko će doći da gleda utakmicu. Fokusiran sam na tim i rezultat.

Golman Hugo Lloris izjavio je da će se dvije velike fudbalske zemlje sastati sutra u finalu.

- Držat ćemo se našeg plana igre. Znamo da su Francuzi iza nas, a ostalo nije važno. Jedva čekamo da napišemo svoju priču. Bit će to teška utakmica, ali bit ćemo spremni za svaki scenario - rekao je Lloris.

Dodao je da je Argentina jak tim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.