open-navfaktor-logo
search
Posljednje kolo u grupama
Dinamo i Zvezda se plasirali u nokaut fazu Evropske lige
Fudbaleri Dinamo Zagreba i Crvene Zvezde su večeras u posljednjem kolu grupne faze Evropske lige ostvarili plasman u narednu fazu ovog takmičenja.
09.12.2021. u 22:55
get url
text

Dinamo je u utakmici grupe H kao gost slavio protiv West Hama rezultatom 1:0. Modri su odlično otvorili meč i već u trećoj minuti su sjajnim pogotkom Oršića došli u vodstvo. Dinamo je u prvom poluvremenu imao još nekoliko prilika, međutim golman domaćeg tima je dobrim intervencijama spriječio pogotke. U drugom poluvremenu nije došlo do promjene rezultata. Bh. reprezentativac Amer Gojak je u redovima Dinama odigrao cijeli susret, dok Luka Menalo nije dobio priliku za igru.

West Ham se kao prvoplasirani na tabeli plasirao u playoff Evropske lige, kao i drugoplasirani Dinamo, dok će bečki Rapid evropsko proljeće igrati u nokat fazi Konferencijske lige.

U grupi F fudbaleri Crvene Zvezde su u gostima remizirali sa Bragom 1:1. Strijelac za Zvezdu je bio Katai iz penala u 70 minuti. Drugi susret u ovoj grupi između Ludogoretsa i Midtjyllanda je završio rezultatom 0:0.

Zvezda se kao prvoplasirana ekipa na tabeli plasirala u osminu finala Evropske lige, na drugom mjestu u grupi je završila Braga koja će svoj put nastaviti u šesnaestini finala ovog takmičenja.

U istom terminu odigrana su još četiri mečeva, a izdvajamo remi Lazia i Galatasaraya 0:0. Tim rezultatom su oba kluba prošla u nokaut fazu ovog takmičenja, dok trećeplasirana ekipa Marseillea svoj evropski put nastavlja u nokat fazi Konferencijske lige, kao i pobjedu Ferencvaroša protiv Bayer Leverkusena 1:0. U dresu Ferencvaroša bh. reprezentativci Adnan Kovačević i Stjepan Lončar su odigrali cijeli susret. Klub bh. eprezentativaca se kao posljednji na tabeli oprostio od Evrope za ovu godinu.

Ostali rezultati:

Celtic - Betis 3:2

Genk - Rapid Beč 0:1

Marseille - Lokomotiva Moskva 1:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.