Kolone vozila

Erdoganova pobjeda slavila se i na ulicama Sarajeva

FOTO: Anadolija

Državljani Turske koji borave u Bosni i Hercegovini večeras su na sarajevskim ulicama proslavili izbornu pobjedu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji je danas u drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio protivkandidata Kemala Kilicdaroglua.

Slavlje je započelo ispred Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) na Ilidži, odakle su u koloni automobila sa državnim zastavama Turske i Bosne i Hercegovine, kao i zastavama AK Partije te fotografijama predsjednika Erdogana, krenuli ka centru grada.

Kolona vozila kratko se zaustavila na platou ispred Vijećnice, potom na Baščaršiji ispred Sebilja, a potom i u Titovoj ulici, na mjestu gdje je preksinoć tragično poginula mlada doktorica Azra Spahić. Tu su odali počast tragično stradaloj djevojci i položili cvijeće.

Erdogan je u prvom obraćanju nakon izbora kazao da je izborni pobjednik i danas bila Turska, odnosno svih 85 miliona njenih građana.

- Rekli smo da ćemo pobijediti na način da niko ne bude gubitnik. Tako da je jedini pobjednik Turska - rekao je Erdogan.

 

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga