open-navfaktor-logo
search
Bruka i sramota
Feđa Dudić kažnjen sa 500 KM, iako je sudija Miloš Gigović suspendovan jer je oštetio Velež
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine još jednom je potvrdio da se "lopta kotrlja" zbog pojedinaca koji sjede u udobnim foteljama.
13.11.2020. u 16:29
get url
text

Potvrđuje to i odluka Disciplinske kosmije FSBiH, koja je kaznila Feđu Dudića, trenera Veleža.

VEZANI TEKST - Trener Veleža "rigao vatru", Jagodić mu poručio da je nekulturan, nekorektan i neprofesionalan

Strateg Rođenih prozvao je sudiju Miloša Gigovića, koji je oštetio njegov klub u 10. kolu Premijer lige BiH na gostovanju kod Borca. Iako je utvrđeno da je Gigović pogriješio, zbog čega je suspendovan sa utakmice Premijer lige BiH (ali i dalje dijeli nepravdu na susretima Omladinske PLBiH i Prve lige RS), Dudić će ipak morati platiti kaznu u iznosu od 500 KM!

- Trener FK Velež Mostar, Feđa Dudić, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 500 KM, na osnovu čl. 81. stav 3. tačka b, a u vezi sa čl. 35. Disciplinskog pravilnika FSBiH, zbog prekršaja počinjenog nakon završetka utakmice 10. kola Premijer lige BiH, sezona 2020/21, između FK Borac Banja Luka - FK Velež Mostar (2:0) odigrane dana 4. oktobra 2020. godine u Banjoj Luci.

Imenovani trener dužan je novčanu kaznu iz tačke 1. ove Odluke uplatiti na račun FSBiH u roku od 15 dana od pravosnažnosti odluke - saopćeno je iz FSBiH.

Dudića je "disciplincima" prijavio Komitet za takmičenje, kojom predsjedava Milorad O. Lale.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.