open-navfaktor-logo
search
Junak derbija
Hajdarević: Mulalić nam je ugradio pobjednički mentalitet, hvala navijačima
Kada u ekipi imati po jednog fudbalera koji u svakoj liniji odigra perfektno, uz korektnog golmana, onda je uspjeh gotovo pa zagarantovan.
07.03.2022. u 18:17
get url
text

Željezničar je u subotu imao i više od trojice igrača koji su bili odlični, a kao plod toga je pobjeda u 145. gradskom derbiju protiv Sarajeva.

Plavi su slavili sa 2:0 golovima Armina Hodžića i Ermina Zeca, a trojica igrača koji su gospodarili terenom bili su Edin Cocalić (zadnja linija), Haris Hajdarević (vezni red) i Hodžić (napad).

Kada se tome dodaju magični potezi Semira Štilića, te indisponirani fudbaleri u bordo dresovima, onda je logičan slijed događaja bio trijumf Plavih.

Epitet igrača utakmice ponio je Hajdarević, koji se ljetos vratio iz Turske, a kod novog trenera Edisa Mulalića je postao standardni prvotimac.

- Dobili smo dva dana odmora, utisci su se slegli, odmorili smo i sada idemo u nove pobjede. Hvala Bogu da smo slavili jer nam je ovo bila veoma bitna utakmica. Osvojili smo tri važna boda i od sutra već razmišljamo o Leotaru. Trebinjci su veoma nezgodna ekipa. Ove zime su doveli dosta dobrih igrača, ali je pitanje da li su uigrani. Svakako, mi idemo na pobjedu i u ovom meču - kazao je Hajdarević za Faktor, osvrnuvši se i na derbi iz 2017. godine:

- Tada smo pobijedili 2:1, igralo se po snijegu i lošem terenu, a meni je bio prvi derbi. Odigrao sam odličnu utakmicu, kao i u subotu. Očito da mi odgovaraju ovi zimski derbiji.

VEZANI TEKST - Grbavica slavi: Hodžić načeo, Zec majstorijom dokrajčio Sarajevo

Veznjak Plavih komentarisao je i Mulalićev povratak na Grbavicu. Zanimljivo, aktuelni trener Plavih ima stopostotan učinak protiv Sarajeva - tri od tri.

- Mulalić je dva mjeseca u klubu i dosta smo napredovali u tom periodu. Usadio nam je pobjednički i "ratnički" mentalitet. Ne samo na utakmicama, nego i na treninzima dajemo 300 posto za klub jer znam da će tokom meča biti onako kako smo radili u pripremi za protivnika - ističe Hajdarević, koji je u superlativima govorio o iskusnim saigračima Semiru Štiliću i Edinu Cocaliću:

- Oni mnogo znače za ovu ekipu. Šteta što Štilića nije bilo u prvom dijelu sezone... Od njih dvojice se može mnogo naučiti, a oni se trude da na mlađe igrače prenesu svoje iskustvo. Ne samo fudbalsko, nego i životno. Daju savjete kako se ponašati na terenu, ali i van terena.

Zahvalio je navijačima koji su bili sjajni protiv Sarajeva, te kazao kakvog Želju možemo gledati do kraja sezone.

- Veliko hvala navijačima, oni su naša pokretačka snaga. Uvijek su bili 12. igrač, pa i sada. Željo do kraja sezone? Ne treba dizati euforiju, ovo je samo jedna pobjeda. Moramo ići od utakmice do utakmice. Korak po korak. Ne sumnjam da ekipa može ostvariti rezultate koji će obradovati naše navijače - zaključio je Hajdarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.