open-navfaktor-logo
search
Zrinjski dočekuje Slovan
Jakirović: Nadam se da ćemo uspjeti nešto što do sada niko nije u bh. fudbalu
Fudbaleri Zrinjskog spremni su za prvi susret play-offa za Konferencijsku ligu u kojem za protivnika imaju slovački Slovan iz Bratislave.
17.08.2022. u 13:17
get url
text

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović svojevremeno je nastupao u Slovačkoj i dobro poznaje kvalitet sutrašnjeg protivnika, javlja Anadolu Agency (AA). Slovan danas u svom timu ima nekoliko zvučnih imena sa iskustvom igranja u najjačim ligama svijeta.

- Veliki klub. Kada vidim gdje su pojedinci iz njihovog rostera ranije igrali, ne bude mi svejedno. Ali fudbal zato i jeste prelijepa igra, jer u njoj i takva imena mogu izgubiti od onih manje zvučnih. Naravno, imamo šanse. Igramo sa timom koji ima 11 reprezentativaca. Moramo biti koncentisani, oprezni i fokusirani. Oni su zaslužili proći Olympiakos.

U Slovačkoj svi očekuju da će nas eliminisati i pritisak je naravno na njima. Želim da moji igrači uživaju. Na početku ove avanture rekao sam da sanjam da nešto napravimo u Evropi i siguran sam da možemo napraviti nešto što do sada nije zabilježeno u bh. fudbalu. Nadam se da ćemo uspjeti u ove dvije utakmice - izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Sergej Jakirović.

Zrinjski je evropski put započeo u Ligi prvaka gdje je eliminisan od Sheriffa iz Tiraspola, da bi potom u Konferencijskoj ligi preskočio dvije prepreke. Prvo Tiranu, a potom i kazahstanki Tobol.

- Nadam se da ćemo i ovog puta imati sreće, kao što smo imali nedavno u Kazahstanu. To se negdje i zasluži. Slovan je organiziraniji i vjerovatno bolji od Sheriffa. Spremni smo na nekoliko varijanti, pripremili smo se i vidjet ćemo kako će to sutra izgledati. Oni lako kažnjavaju svaku grešku. Imaju dobre tehničare, brze igrače...
Ovdje jednostavno ne postoje loši protivnici. Stalno igramo protiv prvaka svojih zemalja, ali ja očekujem da izbacimo i Slovan. Nikad nisam tražio alibije. Mi ćemo igrati da pobijedimo - poručio je Jakirović.

VEZANI TEKST - U Mostaru se sprema spektakl: Rasprodate sve karte za duel Zrinjski - Slovan

Prednost Slovana pred sutrašnji duel svakako je i svježina igrača. Trener slovačkog tima u domaćem šampionatu koristi jedan tim, a u Evropi sasvim drugi.

- Oni su i iskusniji i svježiji od nas. Inače su tvrdi i čvrsti. Mnogo rade. Drže se sistema igre. Odgovara im igra na kontra-napade, ali u ovom slučaju ne vjerujem da će igrati na taj način. Mi smo znali igrati presing i sa Sheriffom. Očekujem malo i našeg i njihovog posjeda. Moramo znati kako se braniti kada nas pritisnu. Uvjeren sam da ćemo biti odlučni i hrabri - rekao je Jakirović.

U timu Zrinjskog ovog puta neće biti Nike Jankovića koji je skupio tri žuta kartona, dok su nakon utakmice pauze u kombinaciji Memija, Mandić i Ćorluka. Meč Zrinjskog i Slovana igra se sutra na stadionu Pod Bijelim brijegom sa početkom od 20 sati, a sudit će ga sudijska trojka iz Austrije na čelu sa Julianom Weirbergerom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.