open-navfaktor-logo
search
Faktor saznaje
Jedan "pao": Trojica fudbalskih sudija Premijer lige BiH nisu istrčali norme
Sedmicu prije nastavka fudbalske sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine održan je sudijski seminar, o kojem kao po običaju, na internet stranici FSBiH nema ni riječi.
22.02.2021. u 19:34
get url
text

VEZANI TEKST - Usvojena ostavka Zorana Rebca: Ko će u FSBiH preuzeti brigu o sudijama, vraća se Miloš Gigović

I to nije ništa novo, jer administraciju krovnog Saveza i nije previše briga za medije... Ipak, informacije se ne mogu sakriti, a Faktor saznaje da trojica sudija sa A liste nisu istrčali norme i neće biti delegirani za prva kola proljetnog dijela sezone. Tačnije, neće biti u kombinacijama dok ne polože popravni na koji će izađi najranije za 15 dana, a otprilike za mjesec.

Radi se o trojici sudija, a to su: Zoran Grbić, Elvis Mujić i Danijel Bojo. Kako saznajemo, Grbić nije bio fizički spreman i pao je na testu, dok Mujić i Bojo nisu ni trčali norme (jedan bolestan, a drugi je navodno u izolacije zbog koronavirusa i nije ni bio na seminaru).

Kako saznaje Faktor njih trojica će naknadno polagati fizičke norme, a do tada neće biti delegirani za utakmice Premijer lige BiH.

Treba napomenuti da je na seminaru bio Miloš Gigović, sudija iz Bosanske Gradiške, koji je prošle godine suspendovan zbog propusta na utakmici Borac - Velež, kada je oštetio Rođene, a zbog čega je od oktobra bio na hlađenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.