open-navfaktor-logo
search
Zanoćit će u šatoru
Kandidat za gradonačelnika Srebrenika Damir Zukić štrajkuje glađu zbog stranačkog zapošljavanja
Damir Zukić Arap štrajkuje glađu ispred zgrade Općine Srebrenik, gdje je noć dočekao u razapetom šatoru.  
27.10.2021. u 19:58
get url
text
Damir Zukić razapeo šator

Ovaj bivši fudbalski golman, koji je na prošlim izborima bio i kandidat za gradonačelnika Srebrenika, štrajkuje, kako kaže, zbog stranačkog zapošljavanja.

- Ako bude trebalo, do smrti ću ostati ispred Općine Srebrenik i štrajkovati glađu. Primili su čovjeka koji ima stalni posao i ide sa posla na posao, a mene su odbili iako sam pri bodovanju bio bolji od njega. Osoba koja je dobila posao bila je na listi Naroda i pravde na prošlim izborima i on je već uposlenik Javne ustanove sportska dvorana Srebrenik. Mi što smo na birou i što nemamo zaposlenja treba da umremo sa svojim porodicama. On je mimo svih pravila zaposlen i kao viši referent u organima uprave – kaže za Faktor Damir Zukić.

Dodaje da je ovo njegov način borbe protiv stranačkog zapošljavanja i da će ustrajati u svojima namjerama.

- Ovo je drugi put da gradonačelnik udara na mene i moju porodicu. Imam informacije i dokaze o otkazu u komunalnom preduzeću 2019. godine. U komunalnom sam radio četiri godine i sedam mjeseci i postao sam višak nakon što sam predvodio štrajk. Nažalost, Srebrenik postaje Sjeverna Koreja. Imamo diktatora koji radi šta hoće i zapošljavaju se ljudi bez konkursa. Ovo je borba za sve mlade koji želimo da živimo od svog rada u našoj lijepoj Bosni – naglašava Zukić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.