open-navfaktor-logo
search
Politika i sport
Kapiteni Borca i Dinama držali "bratsku" zastavu u bojama entiteta RS i Rusije
Fudbaleri banjalučkog Borca u Beleku igraju prijateljski meč protiv ekipe Dinama iz Moskve.
29.01.2023. u 15:24
get url
text

Dok veliki dio svijeta bojkotuje Ruse, kako reprezentacije, tako i klubove, Borac je odlučio igrati prijateljski meč, koji je politizovan i prije nego što je počeo.

Pred početak susreta kapiteni dva tima Aleksandar Subić i Daniil Fomin na teren su izašli sa zastavom u bojama entiteta RS i Rusije, a na kojoj su bili i grbovi Borca i Dinama.

Fotografiju je objavio FK Borac na svojoj Facebook stranici, uz kratak opis:

- Za sva vremena!

Rusi su pod sankcijama FIFA-e i UEFA-e zbog agresije na Ukrajinu. Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u septembru je dogovorio prijateljski meč A reprezentacija sa Rusijom, ali je zbog pritiska javnosti posljednjeg dana oktobra prošle godine meč odložen. Zagovornik ovog duela bio je Vico Zeljković, čiji je brat Bogoljub potpredsjednik FK Borac.

Njihov daidža Milorad Dodik iskoristio je priliku u to vrijeme da se prilikom gostovanja u Moskvi pohvali Vladimiru Putinu kako će reprezentacija BiH gostovati u St. Petersburgu.

Međutim, kako je propala mogućnost da Zmajevi igraju protiv suspendovane zemlje, u Borcu su odlučili da zakažu provjeru sa ruskim klubom...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.