Čestitka

Kardinal Puljić: Želim da Bajram donese muslimanima radost vjere

FOTO: Fena

Povodom Kurban-bajrama kojega muslimani obilježavaju 20. jula vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima.

- Prigodom proslave Kurban–bajrama, Vama osobno i svim muslimanima u BiH upućujem najiskrenije čestitke. Pripravljati Kurban i dijeliti ga s onima najbližima znak je vjerničkog povezivanja. 

Želim da ovo slavlje Kurban-bajrama donese muslimanima radost vjere i spremnost za izgrađivanje pravednijeg društva za svakog čovjeka. Mi, vaši susjedi-komšije, želimo doživjeti radosne muslimane u vjeri, ne tumačeći Vašu vjeru nego ju poštujući, radi slobode savjesti i pravednih međuljudskih odnosa.

Iz tog vjerničkog nastojanja želimo iz duha vjere da svako zlo zaustavimo te izgrađujemo siguran, stabilan i pravedni mir na ovim prostorima. Molimo Svemogućeg Boga da svaku zlu ruku rata i ubijanja zaustavi te se nikada više ne dogode nepravde i stradanje nevinih ljudi - napisao je Vinko kardinal Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga