Vječiti derbi

Manijaci u korteu krenuli prema Koševu

Navijačka grupa Manijaci okupila se na mostu Vrbanja, odakle je u korteu krenula prema stadionu Koševo gdje će od 20 sati vječiti derbi igrati Sarajevo i Željezničar.

Željini fanovi ispucali su jedan dio pirotehnike, a prije polaska prema stadionu skandirali su ime Ivice Osima, koji je preminuo 1. maja u Austriji.

Za južnu tribinu stadiona Koševo, gdje će biti vatrene pristalice Želje, štampano je 1.500 ulaznica, dok je je još 2.000 ulaznica za gostujuće rezervisano za zapadnu tribinu.

Prije martovskog sudara Želje i Sarajeva na Grbavici svjedočili smo nemilim scenama i obračunu navijača na travnjaku, zbog čega je kasnio i početak meča.

Za nadati se da će ovoga puta sve proći u najboljem redu.

Iz policije su uoči večerašnjeg susreta upozorili da nikakva ponašanja koja imaju obilježje prekršaja ili krivičnog djela neće biti tolerisana.

- Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzima sve potrebne mjere s ciljem osiguranja ove utakmice. Koristimo priliku da pozovemo građane, a posebno navijače klubova, da svojim ponašanjem daju doprinos kako bi ovaj značajni događaj protekao u sportskoj i fer atmosferi, uz napomenu da nikakva ponašanja koja imaju obilježje prekršaja ili krivičnog djela neće biti tolerisana - saopćeno je iz MUP-a KS.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga