Zastupnik u Skupštini KS

Mirza Čelik uputio inicijativu: Bosni, Sarajevu i Želji po dva miliona KM

Mirza Čelik, zastupnik DF-a u Skupštini Kantona Sarajevo, uputio je zastupničku inicijativu za otvaranje budžetske stavke, kako bi se pomoglo sarajevskim sportskim velikanima.

Čelik je u inicijativi tražio da se za Košarkaški klub Bosna, Fudbalski klub Sarajevo i Fudbalski klub Željezničar izdvoji po dva miliona KM.

- Obrazloženje nisam napisao, jer ćemo uskoro postaviti štandove i skupiti bar 20.000 potpisa građana, koji će biti podrška i ujedno obrazloženje ovoj inicijativi.

Ne želim da neko ovo shvati kao populizam, nego kao sistemsko rješenje i pomoć našim sportskim velikanima. Dva miliona KM godišnje sigurno bi im mnogo pomoglo i bilo bi jedan vid sigurnosti. Naravno, i klubovi će morati raditi na tome da osiguraju novac, ali ovo je bar neka osnova koja bi im bila dobar podloga - kazao je Čelik za Faktor.

Ukoliko inicijativa bude usvojena i prođe procedure, sigurno je da bi ovaj iznos bio vjetar u leđa sarajevskim klubovima sa tradicijom u ovim teškim vremenima. Jer u suprotnom teško možemo očekivati bolje rezultate, a svjedoci smo da klubovi "dišu na škrge".  

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga