Mostar

Navijački neredi u Potocima

Navijači blokirali promet
FOTO: bljesak.info

Navijači su blokirali cestu s desetak automobila i dva kombija

U naselju Potoci, sjeverno od Mostara, došlo je do sukoba između navijačkih grupa. Kako saznaje bljesak.info s terena, navijači od kojih su neki bili i maskirani, su blokirali cestu s desetak automobila i dva kombija.

Navijači su prijetili i fotografu Bljeska koji je slikao sukob, te su ga gađali predmetima. Policija je intervenirala, te je ubrzala usporeni saobraćaj, kako ne bi došlo do većih sukoba.

- Za sada nemamo informaciju između koga je došlo do sukoba. Obje navijačke grupe su na putu, pa je najvjerovatnije došlo do međusobnog sukoba. Ali još uvijek nemamo provjerene informacije ko je tačno sudjelovao. Ekipe su na terenu, te će utvrditi je li nastala i kolika šteta, te ko je sudjelovao u sukobu - rečeno je za Bljesak.info iz Operativnog centra MUP-a Hercegovačko - neretvanskog kantona.

Inače, susreti desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se ovog vikenda. Zrinjski igra u Bijeljini protiv Radnika, dok Velež igra u Živinicima. Navijačke grupe oba kluba su se uputile bodriti svoje klubove, no već su u putu izbili neredi, tako da je moguće očekivati ih i danas. Prije dvije noći došlo je do tučnjave huligana u Ulici maršala Tita u Mostaru. U ovoj tučnjavi su dvije osobe ozlijeđene. 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga