"Istina za Vedrana"

Parola Manijaka u čast ubijenog navijača Sarajeva

FOTO: Damir Hodžić

Vedran Puljić ubijen je 4. oktobra 2009. godine u Širokom Brijegu

Navijači Željezničara u duelu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine posvetili su parolu ubijenom navijaču Sarajeva Vedranu Puljiću.

Oni su na južnoj tribini razvili transparent "Istina za Vedrana".

Vedran Puljić ubijen je 4. oktobra 2009. godine u Širokom Brijegu i u petak će biti obilježena deseta godišnjica od njegove tragične smrti.

Podsjetimo, u masovnim neredima navijača Širokog Brijega i Sarajeva koji su 4. oktobra 2009. godine u popodnevnim satima  izbili u neposrednoj blizini stadiona Pecara, smrtno je stradao navijač Sarajeva Vedran Puljić (24). Prvobitno se smatralo da je Puljić ubijen oštrim predmetom, te da je podlegao na putu prema Domu zdravlja Široki Brijeg, ali je ipak dan poslije, obdukcijom tijela utvrđeno da je Puljića upucao policajac.

Obdukcijom je ustanovljeno kako je Vedran Puljić smrtno stradao od hica iz vatrenog oružja. Prema kasnijim saznanjima, utvrdilo se da je za ubistvo Vedrana Puljića osumnjičen Oliver Knezović iz Širokog Brijega. Knezović je prvenstveno zadržan u pritvoru, a sam se predao i priznao pucanje na navijače, ali je nakon nekoliko dana navodno pobjegao iz pritvora.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga