Samovolja

Revizori ustanovili: Direktorica bolnice u Konjicu sebi povećavala plaću do 6.500 KM!

 Ured za reviziju institucija u Federaciji BiH utvrdio je da je direktorica Opće bolnice Konjic Suzana Sokolović-Begić sebi povećavala plaću, tako da je na kraju mjesečno iznosila 6.500 KM.   

Direktorica je 2017. godine donijela odluku kojom je sama sebi odredila novčane dodatke na plaću: za pregled pacijenata prilikom izdavanja ljekarskih uvjerenja i sistematskih pregleda radnika mjesečno 100 KM; za obavljanje poslova akreditacije aktivnosti porodilišta u iznosu od 200 KM mjesečno; za odlaske na intervencije van radnog vremena 50 KM po odlasku. 

Naredne godine donijela je odluku kojom je sebi utvrdila novčani dodatak na plaću za rad suprevizora u pripravnosti u iznosu od 700 KM. Neto plaća direktorice za juli i decembar  2019. godine iznosila je 6.507 KM! 

- Obavljenom revizijom utvrdili smo da se prilikom obračuna i isplate plaća ne primjenjuje dosljedno Pravilnik o radu Bolnice, u dijelu koji se odnosi na obračun pripravnosti liječnika, noćni rad i plaću direktorice - stoji u revizorskom izvještaju konjičke bolnice za 2019. godinu.

Izvještaj o finansijskoj reviziji bolnice u Konjicu pročitajte u cjelosti OVDJE 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga