open-navfaktor-logo
search
Rotacije na klupi
Samo jedan klub iz Premijer lige nije mijenjao trenera ove sezone
Jedina ekipa iz elitnog ranga bh. fudbala koja ove sezone nije mijenjala trenera jeste Široki Brijeg.
31.05.2023. u 19:32
get url
text

Ivica Barbarić je tim sa Pecare preuzeo u aprilu prošle godine, a to mu je drugi mandat u ovom premijerligašu.

Ostalih 11 klubova što zbog loših rezultata, što zbog ostavki ili zdravstvenih problema bilo je primorano da promijeni šefa stučnog štaba.

Sezonu je otvorio bivši Nenad Lalatović koji je klupu Borca napustio već u sedmom kolu, a umjesto njega došao je Vinko Marinović.

Marko Vidojević je bio naredni koji je napustio klupu jednog premijerligaša. Njega je u Leotaru zamijenio Marko Maksimović.

Sezonu u Posušju počeo je Ferdo Milin, ali je njega zamijenio Granić, koji se i sam danas razišao sa ovim timom.

FK Sarajevo je nakon senzacionalnog ispadanja u Kupu BiH od Čelika napustio Feđa Dudić, kao privremeno rješenje bio je izabran Emir Obuća, da bi nekoliko mjeseci kasnije za šefa struke bio određen Mirza Varešanović (završio na četvrtom mjesti na tabeli, Bordo tim odveo u Evropu.

Dragan Jović zbog zdravstvenih razloga napustio je klupu Tuzla Cityja, a čelnici kluba su za novog trenera doveli Milenka Bošnjakovića.

Krajem novembra Amar Osim razišao se sa Veležom, a za njegov nasljednika na klupu Rođenih izabran je Nedim Jusufbegović.

Nakon Osima Mostar je napustio i Sergej Jakirović koji je klupu Zrinjskog zamijenio za HNL i Rijeku, a naslijedio ga je Krunoslav Rendulić, koji je sa Plemićima uspio svojiti duplu krunu.

Igman, novajlija u Premijer ligi, je prije početka proljetnog dijela sezone za trenera doveo Husrefa Musemića, dok je dotadašnji šef struke Adnan Elezović ostao u klubu kao pomoćnik.

Naredni na red je došao Adnan Jahić. Mladi stručnjak se razišao sa Slobodom, a za njegov nasljednika zvanično je predstavljen Danijel Pranjić. Nažalost, nekadašnji fudbaler Bayerna nije uspio izboriti opstanak u elitnom rangu bh. fudbala.

Posušje je krajem marta potvrdilo rastanak sa Goranom Granićem, a na njegovo mjesto došao je Branko Karačić.

Nekoliko dana kasnije UO Sloge iz Doboja razriješio je Zorana Ćurguza sa dužnosti šefa stručnog štaba. Zamijenio ga je Vlado Jagodić, koji je sa timom iz Doboja uspio izboriti opstanak u Premijer ligi.

Početkom aprila Fudbalski klub Željezničar i Edis Mulalić sporazumno su raskinuli ugovor, a na klupu Plavih sjeo je Nermin Bašić (sa Željom na kraju sezone osvojio treće mjesto i izborio plasman u Evropu).

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.