Sastanak u Cazinu

SDA i NES ocijenili da je odnos "Trojke" prema SNSD-u i HDZ-u nanio veliku štetu interesima bošnjačkog naroda

FOTO: Facebook/Bakir Izetbegović

Delegacija Stranke demokratske akcije, predvođena predsjednikom Bakirom Izetbegovićem, posjetila je danas Grad Cazin gdje je domaćin sastanka bio gradonačelnik Nermin Ogrešević, koji je ujedno predvodio i delegaciju Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je razgovarano o privredno-ekonomskim aktivnostima, započetim investicijskim i infrastrukturnim projektima na području grada Cazina, kao i o prioritetnim razvojnim projektima koji su neophodni za poboljšanje cestovne infrastrukture i saobraćajne povezanosti Unsko-sanskog kantona.

Također, na sastanku je razgovarano i o društveno-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i najvažnijim pitanjima čije se rješavanje očekuje u narednom periodu.

Sagovornici su izrazili spremnost za usaglašavanje stavova i principa djelovanja, koordinacije aktivnosti, te definisanja adekvatnog odgovora na aktuelne i nadolazeće izazove radi zaštite i odbrane ustavnog poretka i pravnog sistema, stabilizacije političke situacije, kao i nastavka euroatlanskog puta Bosne i Hercegovine.

Posebna pažnja posvećena je udarima na ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine od strane vlasti entiteta RS, o izmjenama Ustava BiH i izbornog zakonodavstva, rješavanju pitanja državne imovine, funkcionisanju i izboru sudija Ustavnog suda BiH, te ispunjavanju prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji.

Ocijenjeno je da je odnos stranaka "Trojke" prema SNSD-u i HDZ-u BiH i popustljivost prema tim stranakama u zamjenu za ulazak u vlast nanijela veliku štetu interesima države Bosne i Hercegovine i bošnjačkog naroda.

U delegaciji SDA bili su i predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK Jasmin Musić, zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH Šemsudin Dedić i predsjednik Gradskog odbora SDA Cazin Nijaz Hušić.

Delegaciju NES-a činili su predsjednik Nermin Ogrešević, zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH Jasmin Emrić, premijer Vlade USK-a Mustafa Ružnić i predsjedavajući Gradskog vijeća grada Cazina Rifet Hozanović.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga