open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Sheriff pokazao zube Crvenoj zvezdi, na Marakani bez pobjednika
Fudbaleri Crvene zvezde u prvom meču trećeg pretkola Lige prvaka nisu uspjeli nadigrati moldavski Sheriff Tiraspol, a duel na Marakani okončan je s 1:1.
03.08.2021. u 22:57
get url
text

Gosti su prvi stigli do prednosti pogotkom Castanede iz slobodnog udarca, kojeg je u dobroj mjeri kumovao i golman prvaka Srbije, Milan Borjan.

VEZANI TEKST - Dvojica Zmajeva slavila protiv ekipe legendarnog Stevena Gerrarda

Ekipa Dejana Stankovića uspjela je do kraja prvog poluvremena izjednačiti, a strijelac u prvom minuti sudijskena nadoknade prvog dijela bio je Diony.

Ipak, do totalnog preokreta i pobjede bivši prvak Evrope nije uspio doći. Krivicu za to dijelom snosi i Kanga, koji je u 58. minuti zaradio drugi žuti karton, pa je Zvezda do kraja igrala sa deset igrača.

Rumunski prvak Cluj, koji je u prvom pretkolu eliminisao bh. prvaka Borca, remizirao je na domaćem terenu protiv Young Boysa (1:1).

Cluj je poveo već na samom početku utakmice, a u četvrtoj minuti mrežu švicarskog sastava zatresao je Manea poslije asistencije Deaca.

Domaći tim, za koji je od prve minute igrao bh. internacionalac Mateo Sušić, imao je prednost sve do sudijske nadoknade. Ipak, u trećoj minuti dodatnog vremena Sierro je pogodio za konačnih 1:1.

Od ostalih mečeva vrijedi izdvojiti uvjerljivu domaću pobjedu PSV-a na Midtjylland s 3:0, dok je Shakhtar trijumfovao u gostima kod Genka s 2:1. Duel Olympiacosa i Ludogoretsa završio je bez pobjednika (1:1).

Liga prvaka, 3. pretkolo:
Malmo - Rangers 2:1
Sparta Prag - Monaco 0:2
Cluj - Young Boys 1:1
Genk - Shakhtar 1:2
PSV - Midtjylland 3:0
Crvena zvezda - Sheriff Tiraspol 1:1
Olympiacos - Ludogorets 1:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.