open-navfaktor-logo
search
Od 21 sat
Spektakl PSG-a i Bayerna na otvaranju nokaut faze Lige prvaka, zanimljiv meč na San Siru
Večeras se napokon vraća Liga prvaka, s pravim spektaklom od utakmice u Parizu, gdje će od 21 sat snage u prvom meču osmine finala odmjeriti Paris Saint-Germain i Bayern.
14.02.2023. u 08:38
get url
text

PSG u ovaj duel koji će se igrati na Parku prinčeva ulazi pomalo razdrman poslije poraza od Monaca prije tri dana u meču Ligue 1.

Međutim, za navijače PSG-a sinoć su stigle sjajne vijesti.

Kylian Mbappe trebao bi biti u ekipi za večerašnji derbi ove faze elitnog razreda evropskog fudbala, najavio je trener Christophe Galtier.

VEZANI TEKST - Sjajne vijesti za navijače PSG-a: Mbbape spreman za Bayern?

- Još nije sto posto sigurno hoće li Mbappe biti u ekipi te, ako bude, hoće li zaigrati od prve minute. U nedjelju je radio individualno, a u ponedjeljak je obavio trening s ostalim igračima. Izgleda dobro, ali o svemu ćemo odlučiti pred utakmicu - rekao je Galtier.

Mbappe je imao problema s povredom lijevog bedra. Ranije se govorilo o tri sedmice pauze, ali je, čini se, oporavak prošao znatno brže od očekivanog.

Također, i Lionel Messi bi trebao biti u potpunosti spreman za ovaj spektakl.

Bayern je također slabo otvorio novu kalendarsku godinu, ali ekipa Juliana Nagelsmanna polako diže formu i posljednjih sedmica izgleda sve bolje.

U redovima Bavaraca od ranije zbog povreda nema Manea, Neuera i Lucasa Hernandeza.

Isti termin donosi nam zanimljiv duel na San Siru u kojem će se sastati Milan i Tottenham.

Milan je u posljednjem kolu Serie A pobjedom protiv Torina prekinuo niz od čak sedam utakmica bez trijumfa, tako da Rossoneri ulaze koliko-toliko pozitivni u ovaj duel.

Prvi golman Mike Maignan ima povredu potkoljenice još od septembra, te će i dalje čuvar mreže biti Ciprian Tatarusanu, dok su Ismael Bennacer i Fikayo Tomori pod znakom pitanja za ovaj duel. 

Tottenham je za razliku od Milana protekli vikend upisao poraz. Pijetlovi su vodili protiv Leicestera sa 1:0, ali su na kraju doživjeli debakl i poraženi su sa 4:1.

Kao i Milan, ni tim iz Londona ne može računati na prvog golmana Huga Llorisa, a njegovo mesto zauzet će Fraser Forster. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.