open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Borca
Tegeltija ponovo "proziva": Da li će neki Mirza Varešanović da čestita Borcu ili ne, bitno je kao snijeg na Madagaskaru
Fudbaleri Borca savladali su sinoć Sarajevo rezultatom 1:0 u derbiju 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a utakmica je povukla iza sebe mnoštvo komentara, prvenstveno zbog još jedne očajne arbitraže UEFA sudije Miloša Gigovića.
08.05.2023. u 09:05
get url
text

Sve je kulminiralo i na konferenciji za medije, na kojoj trener Sarajeva Mirza Varešanović nije htio da čestita Borcu na pobjedi.

Milan Tegeltija, prvi čovjek Borca, oglasio se nakon toga na Twitteru, gdje je "prozvao" trenera Bordo tima.

VEZANI TEKST - Sramotan komentar Milana Tegeltije o penalu za Borac: Neću moći da spavam od sekiracije

- Sa istoka digla se prašina, proradila borčeva mašina, evropa izborena, sad je zadržavanje drugog mjesta koje je veoma bitno prioritet. A to da li će neki Mirza Varešanović da čestita Borcu ili ne, bitno je kao snijeg na Madagaskaru.

Prvi cilj ostvaren, idemo dalje, Aj Borac - napisao je sinoć Tegeltija, kojem nije bilo prvi put da od imenovanja za prvog čovjeka Borca reaguje na ovakav način.

 

Tegeltija je prije dvije sedmice nakon pobjede njegovog tima protiv Igmana (također sa 1:0) sramotnim postom ponizio goste iz Konjica, ali i kompletan fudbal i javnost u našoj zemlji.

Predsjednik Borca je savjetnik Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta RS te stoga i ne čudi ovakav njegov vokabular. Tegeltija i njegova supruga Tijana u januaru 2022. godine završili su na američkoj crnoj listi zbog, kako su naveli iz State Departmenta, visoke korupcije u periodu kada je obnašao funkciju predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.