open-navfaktor-logo
search
Dramatičan rasplet
U Marseilleu nisu znali da ih bod ostavlja u Evropi: Tudor je utrčao u teren, ali bilo je kasno...
Marseille je u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka imao prednost 1:0 protiv Tottenhama, što je ishod koji im je bio potreban za nokaut fazu, ali je francuski prvak na kraju poražen rezultatom 1:2 što znači i eliminaciju iz Evrope.
02.11.2022. u 11:36
get url
text

Prava drama odvijala se na stadionu Velodrome. Da je Sead Kolašinac u 86. minuti realizirao zicer i zatresao mrežu, umjesto što je sa samo tri metra poslao loptu glavom pored gola, Marseille bi vjerovatno slavio, ovako je ostao bez svega.

U četvrtoj minuti nadoknade francuski tim i dalje je pokušavao probiti bedem koji su postavili Englezi. Rezultat 1:1 donosio je Marseilleu treće mjesto u grupi, proljeće u Evropi i takmičenje u Evropskoj ligi. No toga svi igrači Marseillea nisu bili svjesni ili nisu bili upoznati s tom činjenicom.

Zbog jednog od posljednjih napada Marseillea totalno je poludio i trener Igor Tudor. Kada su igrači Marseillea izgubili loptu i kada je bilo jasno da će Tottenham krenuti u kontranapad i po pobjedu, defanzivci domaćeg tima uglavnom su pogledom ispratili jurnjavu gostiju prema njihovom golu. Nije pomoglo ni to što je Tudor utrčao u teren i bijesno pozivao igrače da se vrate.

Pierre - Emile Hojbjerg hirurški precizno je pogodio mrežu za trijumf Tottenhama i za potpuno izbacivanje Marseillea iz Evrope.

Ovdje pogledajte dramatičan rasplet na Velodromeu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.