Prozvali Zlatana Velića

UNFKS - Horde zla pisale Sarajevu: Nikada neće imati našu podršku, ostavio je navijače na cjedilu

Oglasile se Horde zla

Fudbalski klub Sarajevo ostao je bez predsjednika, nakon što je Senad Jahić prije deset dana podnio ostavku.

U medijima se pojavila informacija da će Jahića na ovoj funkciji naslijediti Hajrudin Kapatanović.

Navodno, Kapetanović je prihvatio taj prijedlog nakon što mu je Zlatan Velić saopćio kako će njih dvojica imati podršku Udruženja navijača FK Sarajevo, navijačke grupe Horde zla za kandidaturu na dva upražnjena mjesta u Upravnom odboru FK Sarajevo.

O svemu su se oglasili i iz UNFKS - Horde zla, koji su poslali pismo u FK Sarajevo i poručili kako Zlatan Velić, savjetnik za članstvo u FK Sarajevo, nema njihovu podršku, dok s druge strane podržavaju Kaptenovića.

- Ovim putem Vas obavještavamo da pomenuti gospodin Zlatan Velić nikada neće imati podršku Udruženja navijača FKS, niti navijačke grupe Horde zla - piše, između ostalog u pismu.

Objašnjeno je da je Velić izgubio podršku navijača u oktobru 2009. godine kada je u Širokom Brijegu ubijen Vedran Puljić, a po šest navijača ranjeno i uhapšeno.

- Pomenuti gospodin bio je predsjednik Udruženja navijača FKS. Silom prilika, taj dan je bio spriječen da putuje na pomenutu utakmicu. Tokom povratka za Sarajevo, pomenuti gospodin je kontaktiran kako bi organizovao pravnu zaštitu za uhapšene članove UN FKS, s obzirom na to da je ostavši u Sarajevu bio je jedina osoba koja je mogla to da uradi.

Na opće razočarenje svih odbio je da pomogne članovima Udruženja čiji je bio predsjednik, faktički okrenuvši leđa i ostavivši na cjedilu navijače FK Sarajevo koji su bili u velikoj nevolji, s obzirom na to da su im na teret stavljena ozbiljna krivična djela. Smatramo da takva osoba nije dostojna pozicije, ne samo člana UO FKS, nego bilo koje druge funkcije u klubu - piše u pismu, uz zaključak:

- Želimo da Vama i ostatku UO FKS izrazimo punu podršku za sve ostvareno u proteklom periodu, kao i podršku Hajrudinu Kapetanoviću kao možda i najboljem izboru za budućeg predsjednika FK Sarajevo.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga