open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Velež rutinski protiv Zvijezde 09, poznati svi učesnici osmine finala
Fudbaleri Veleža plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su s 3:0 slavili na gostovanju kod Zvijezde 09. Plasman među 16 najboljih timova u najmasovnijem fudbalskom takmičenju u našoj zemlji danas su izborili Leotar i Zvijezda Gradačac.
06.10.2021. u 16:52
get url
text

Mostarci su na gostovanju kod Zvijezde 09 poveli u 13. minuti golom Dine Hasanovića. Domaći sastav je dvadesetak minuta kasnije imao dobru priliku poslije greške golmana Rođenih Slaviše Bogdanovića, ali je odbrana gostujućeg sastava spriječila izjednačenje.

Za svoju grešku Bogdanović se iskupio u 37. minuti, kada je osujetio dobru šansu Zvijezde 09.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 53. minuti, ekipa Feđe Dudića udvostručila je prednost. Iz slobodnog udarca lijepo je pogodio Slaviša Radović. Konačnih 0:3 postavio je Obren Cvijanović u samom finišu susreta.

Leotar je s 2:1 pobijedio na gostovanju u Bosanskom Novom kod Slobode. Strijelci za Leotar bili su Igor Ateljević u 74. i Stefana Paranosa u 75. minuti, dok je jedini pogodak za domaći tim postigao Mile Kovačević dvije minute prije kraja susreta.

Duel nekadašnjih premijerligaša, Krupe i Zvijezde Gradačac, okončan je rezultatom 0:2. Gosti su poveli golom Marka Živkovića iz slobodnog udarca u 20. minuti susreta. Konačnih 0:2 postavio je Antonio Vidović osam minuta prije kraja utakmice.

Prošle sedmice prolaz među 16 najboljih osigurali su: Radnik (Bijeljina), Igman, Željezničar, Ljubić, Sloboda, Sarajevo, Zrinjski, Tuzla City, Posušje, Borac, Omarska, Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje i Široki Brijeg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.