open-navfaktor-logo
search
Samir Čajić
Vikićev specijalac razočaran iskazom Hebiba: Izgleda da smo vodili privatni odbrambeni rat 1992.
Danas smo bili na Sudu BiH, na ročištu komandanta Vikić Dragana, napisao je na svom Facebook profilu nekadašnji Vikićev specijalac Samir Čajić Čaja. 
16.07.2021. u 14:41
get url
text

- Potpuno sam razočaran saznanjem i iskazom Avde Hebiba kako nije imao nadležnost nad Specijalnom jedinicom MUP-a RBiH kao pomoćnik ministra za policiju i da je bio nadređen Odredu za specijalne namjene, a imao je sigurno, i to tvrdim jer je to bila moja radna kuća...

Nisam znao do danas, kada je svjedočio bivši pomoćnik ministra za policiju Avdo Hebib, da smo izgleda vodili privatan odbrambeni rat.

Neka se stide i srame pojedini predstavnici i rukovodioci Republičkog SUP-a iz početka 1992. Naime, dokaze izvodi drugooptuženi Jusuf Pušina i moram reći da smo suočeni sa notornim neistinama, bježanju od funkcionalne odgovornosti i njihovom instruiranju svjedoka da se iznose pogrešne činjenice i neistina kojom se šteti ugledu i djelima komandanta Dragana Vikića.

Svjedočim da su rukovodioci i nadležni za zakonit rad naše Specijalne jedinice MUP-a RBiH bili i Avdo Hebib i Jusuf Pušina. Oni to negiraju da su bili. Poražavajuće i razočaravajuće je ovo sve! Zbog toga sam stekao mišljenje da smo vodili privatni odbrambeni rat 1992.

Pozitivna dešavanja su ta da je grupa građana dočekala ispred Suda komandanta Vikića kojom prilikom su mu pružili ljudsku podršku. Hvala im.

Moram istaći odličnu pravnu borbu naše advokatice Adne Dobojlić. Mi smo davno odabrali pravu stranu... - poručio je Čajić. 

Sud Bosne i Hercegovine je 13. januara 2017. godine potvrdio optužnicu koja optužene Dragana Vikića, Jusufa Pušinu, Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića tereti da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.