open-navfaktor-logo
search
Prvenstvo BiH
Vječiti derbi Slobode i Bosne za kraj 2022. godine u Mejdanu
Prvenstvo Bosne i Hercegovine u košarci je svojim rasporedom u okviru osmog kola spojilo ekipe Slobode i Bosne koje će se prvi put ove sezone susresti u tuzlanskom Mejdanu.
23.12.2022. u 15:56
get url
text

Vječitim derbijem dvorana Mejdan će spustiti zavjesu na kalendarsku 2022. godinu kada je košarkaško prvenstvo u pitanju budući da je ovo posljednja domaća utakmica crveno-crnih u ovoj godini. Sloboda je pobjedom otvorila 2022. godinu u fantastičnoj utakmici protiv ekipe Borca, a iz stručnog štaba najavljuju kako će dati sve od sebe da trijumfom u Mejdanu završe kalendarsku godinu.

Pred košarkašima Slobode je zahtjevan zadatak budući da ih očekuje izuzetno neugodan protivnik u utakmici gdje bi im pobjeda itekako značila za izjednačenje ligaškog skora. Crveno-crni su uoči susreta osmog kola na omjeru od tri pobjede i četiri poraza dok je tim sarajevske Bosne, nakon slabijeg starta u prvenstvu, preporodila svoju ekipu te su sada na omjeru od četiri pobjede i tri poraza. U kakvoj se formi nalaze trenutno najbolje govori podatak da su u prethodna četiri susreta ubilježili tri pobjede.

Susret protiv ekipe Bosne najavio je pomoćni trener seniorske ekipe Adnan Žunić:

- Raspoloženje u ekipi nakon dvije pobjede, protiv Posušja u prošlom kolu i Studenta u kupu, na zavidnom je nivou. Svakodnevno radimo na ispravljanju nekih nedostataka u našoj igri i pokušavamo što bolje da sve uskladimo te da se pripremimo za sutrašnji meč. Momci su svi zdravi, spremni i željni dokazivanja u ovakvim utakmicama. Ekipa Bosne izgleda dosta dobro ove sezone, posebno od dolaska reprezentativca Sejfića - izjavio je Žunić pa nastavio:

- Bosna se trenutno nalazi u seriji pobjeda koju žele nastaviti i nakon sutrašnjeg susreta, ali mi također želimo pobjedu u ovoj utakmici kojoj ćemo pristupiti maksimalno požrtvovano. Moramo biti agresivni, pokazati našu prepoznatljivu odbranu i dati sve od sebe na parketu kako bi došli do pobjede u duelu protiv Bosne koji predstavlja jedan istinski i pravi derbi kada je riječ o prvenstvu Bosne i Hercegovine - dodao je Žunić.

Igrač Nikola Jeftić iskoristio je priliku da pozove publiku u što većem broju u dvoranu Mejdan kako bi zajedno ostvarili novu ligašku pobjedu.

Derbi između Slobode i Bosne na rasporedu je u subotu, 24.12.2022. godine, sa početkom od 19 sati u velikoj dvorani sportskog centra Mejdan. Trojku koja će dijeliti pravdu na ovom susretu čine Bojan Jovanić, Milan Adamović i Saša Babić.

Cijena ulaznica za derbi susret protiv Bosne iznosi tri konvertibilne marke i možete ih kupiti prije početka utakmice u sportskom centru Mejdan. Za sve one koji nisu u mogućnosti doći u Mejdan, susret uživo možete pratiti na službenom Youtube kanalu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji link će biti dostupan uoči početka utakmice na društvenim mrežama kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.