Protest

Vlado Đajić i SNSD-ovci blokirali centar Banje Luke zbog poskupljenja parkinga

FOTO: B. Spasenić

Članovi Gradskog odbora SNSD-a predvođeni Vladom Đajićem, predsjednikom GO SNSD-a Banja Luka, odbornici ove stranke u Skupštini grada, stranački aktivisti i simpatizeri, blokirali su danas saobraćaj u centru Banje Luke,  kod Gradske uprave.

Razlog njihovog protestnog skupa je poskupljenje parkinga u u Banjoj Luci. Dali su rok do petka da se cijene parkinga vrate na staro, uz ultimatum da će u protivnom u ponedjeljak ponovo izaći na ulicu.

Cijene parkiranja u Banjoj Luci su poskupile jučer i iznose tri KM za svaki započeti sat parkiranja na parkinzima u nultoj tarifnoj zoni. U prvoj tarifnoj zoni je dvije KM za svaki započeti sat parkiranja, a cjelodnevna karta iznosi sedam KM.

FOTO: B. Spasenić

- Ono što me najviše razljutilo i zbog čega sam organizovao ovaj protest je kada sam čuo da je poskupio parking da bi izbjegao gužve u centru grada. Šta to znači, ne smijemo dozvoliti da se samo bogati ovdje parkiraju. Ova odluka je nelegitimna i nelegalna, sve je ovdje nelegalno - rekao je Đajić. 

Poskupljenje parkiranja izazvalo je nezadovoljstvo Banjalučana, a iz Gradske uprave Banja Luka su obrazložili da je razlog smanjenje gužve u centru grada, sa ciljem da se građani preorjentišu na alternativne vidove prijevoza.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga