open-navfaktor-logo
search
Odgovor sa Grbavice
Željezničar reagovao na broj ulaznica koji je pripao Manijacima za vječiti derbi
Iz redova Fudbalskog kluba Željezničara obavijestili su javnost da je njihovim navijačima za vječiti derbi na Koševu pripalo 1.825 ulaznica.
10.05.2023. u 10:45
get url
text

- FK Sarajevo je saopćio odluku da je osigurao pet posto kapaciteta stadiona, odnosno 1.825 ulaznica za naše navijače.

Prodaja ulaznica po cijeni od 10 KM vršit će se u srijedu, četvrtak i petak od 11 do 17:30 sati u Shopu FK Željezničar.

VEZANI TEKST - Karte za vječiti derbi puštene u prodaju, ovo su cijene

Podsjećamo, FK Željezničar je u proteklom periodu za derbije na Grbavici odvajao 1.500 ulaznica za gostujuće navijače što je 11 posto kapaciteta na Grbavici te je klub zbog većeg broja ulaznica morao osiguravati i veći prostor za tampon zone što je smanjilo broj ulaznica za naše navijače. Također, podsjećamo da je ulaz na pretposljednji derbi bio besplatan za navijače Sarajeva.

FK Željezničar će u najskorijem roku tražiti dodatni kontingent ulaznica za južnu tribinu u skladu sa članom 11 Pravilnika o sigurnosti koji jasno definiše da:

Ukoliko odvojena zona zauzima i više od posto ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta - poručili su iz redova Plavih.

Najveći derbi bh. fudbala igra se u petak od 20 sati. Pravdu na ovom meču dijelit će Irfan Peljto, najbolji bh. arbitar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.