open-navfaktor-logo
search
Blizu povratka
Zmajice odlaskom Gorana Loje dobijaju veliko pojačanje?
Goran Lojo od sinoć više nije selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.
13.02.2023. u 18:50
get url
text

Kormilar Zmajica tu odluku je saopćio nakon poraza od Njemačke na Ilidži na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Lojo je nakon sinoćnjeg poraza izjavio da je klupu bh. reprezentacije želio napustiti već nakon debakla na Svjetskom prvenstvu u Australiji, međutim ostao je zbog razloga koje nije želio navesti.

Odlaskom Loje u roster Zmajica bi se trebala vratiti jedna od naših najboljih košarkašica - Melisa Brčaninović.

VEZANI TEKST - Melisa Brčaninović: Ne želim igrati za reprezentaciju BiH dok je Goran Lojo selektor

Košarkašica španskog Jairisa krajem 2021. godine se nije odazvala pozivu Loje za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Melisa je bila razočarana objavom iz KSBiH u kojoj je naglašeno da ne želi više igrati za reprezentaciju BiH, a da nije naveden razlog, te je u podužem statusu putem Facebooka iznijela svoju stranu priče zbog koje je donijela tešku odluku, prije svih zbog sebe i porodice. Objasnila je da ne želi nastupati za naš tim dok je selektor Goran Lojo.

Kako je tada navela, uvijek je u reprezentaciji nosila teret zbog toga što je kćerka legendarne Mare Lakić, ali sve probleme je ostavljala po strani radi nacionalnog tima.

- Kao što sam i u dopisu napisala, čast i privilegija je igrati za svoju reprezentaciju, ali zbog dešavanja u prošlosti se ne želim odazivati reprezentaciji dok je Goran Lojo selektor.

Ovu odluku smatram najboljom za svoje mentalno zdravlje, a onda tek za svoju košarkašku karijeru jer odavno ovo nema nikakve veze sa košarkom.

Nadam se da ću opet nekada obući omiljeni dres naše voljene domovine Bosne i Hercegovine, a reprezentaciji želim mnogo uspjeha i dobrih rezultata - poručila je tada, između ostalog, Brčaninović.

Da li će se jedna od naših najboljih košarkašica uskoro vratiti u reprezentaciju, ostaje da vidimo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.