open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Barbarez: Ponosan sam na ono što sam vidio, ima materijala za raditi, vjerujte mi
AUTOR: Faktor
03.06.2024. u 23:58
get url
text
FOTO: FSBiH
Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercgovine Sergej Barbarez poslije debija na klupi Zmajeva i poraza od Engleske sa 3:0 kazao je da je BiH možda i jeftino primila pogotke na St James' Parku.
Zadnja dva gola, možda I ovaj penal - prejeftino. Drugi i treći gol je uzrok ogromne trke. Izgubili smo snagu. To je junski termin. Neki su imali malo veću pauzu. Rezultat je malo previsok, ali ja moram reći da sam ponosan na ono što sam vidio i na želju mojih momaka i čitavog tima - rekao je Barbarez.
BiH poslije Engleske čeka duel protiv Italije, a potom na jesen u Ligi nacija dueli s Nijemcima, Nizozemcima, Mađarima...
- Nama fali sedam, osam, devet igrača iz idealne formacije. Ne bojim se stvarno i ove dvije utakmice će nam puno pomoći da vidimo šta i kako za dalje, a materijala ima za raditi, vjerujte mi - dodao je Barbarez.
BiH je u Newcastleu imala šest debitanata.
- Bilo je vrlo zadovoljavajućih momenata. Nije jednostavno ni stare igrače pustiti da igraju protiv ovakvih ekipa, a kamoli nove. Mi u njih vjerujemo i zato i jesu tu. Ima tu pravih lidera koji će nam u budućnosti puno pomoći - zaključio je selektor.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.