open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Eintracht Braunschweiga
Bičakčić se nakon četiri godine vratio među Zmajeve: Velika čast
AUTOR: Faktor
05.06.2024. u 10:21
get url
text
Bičakčić protiv Engleske bio jedan od boljih u bh. timu
Bičakčić protiv Engleske bio jedan od boljih u bh. timu
FOTO: FSBiH
Ermin Bičakčić, defanzivac Eintracht Braunschweiga, nakon četiri godine ponovo se našao na spisku fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Za nacionalni tim je debitovao 2013. godine na Koševu protiv SAD-a, te je bio dio tima koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.
Protiv Poljske je 2020. godine odigrao utakmicu nakon koje ga zbog problema sa povredama među Zmajevima nije bilo sve do ovog okupljanja, a prije dva dana je u Newcastleu protiv Engleske odigrao 72 minute i bio jedan od zapaženijih pojedinaca na terenu.
Bičakčić ističe da mu veliku čast pričinjava povratak u reprezentaciju i da će jedan od ciljeva ovog tima biti da se podigne atmosfera u našoj selekciji. Također, kaže da želi da prenese svoje iskustvo na mlađe igrače i na taj način pomogne ekipi.
- Vratiti se u reprezentaciju je velika čast i drago mi je da sam opet dio ovog svega. Imamo dosta posla i treba da je pozitivan pritisak. Moramo dati sve od sebe da ispunimo ciljeve. Prvi cilj je da stvorimo dobru atmosferu, da se vrate navijači.
Došao sam da svojim iskustvom pomognem mlađim igračima. I naravno da svojim kvalitetom pomognem ekipi na terenu, ali i van terena - kazao je Bičakčić, koji je uporedio period kada je bio standardan reprezentativac BiH sa sadašnjim stanjem u bh. timu, a imao je i poruku za navijače.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.