open-navfaktor-logo
search
Njegova porodica došla iz Brazila
Dinamov talenat odbio plaću od 400 eura: Ljudi, pa dijete nema od čega živjeti
AUTOR: Faktor/24.sata.hr
30.06.2024. u 17:23
get url
text
Belinho
Belinho
Jedan od najvećih talenata Dinamove omladinske škole, 15-godišnji Brazilac Belinho na izlaznim je vratima Dinama.
Razlog su finansije, jer je mladić odbio potpis stipendijskog ugovoroa prema kojem bi prvu godinu zarađivao 400, a naredne dvije 500 eura mjesečno.
Belinha zastupa poznati menadžer Andy Bara, koji je najavio da će Brazilca odvesti u Kustošiju.
- Ne mogu dopustiti da Belinho u Dinamu igra za 400 eura mjesečno! Da, ponuđeno mu je 400 eura mjesečno za prvu, pa 500 eura mjesečno za sljedeće dvije godine. Njegova porodica ne može živjeti od toga, pa oni su došli iz Brazila! Stan im plaćam 1.700 eura mjesečno, pokrivam sve troškove njega i porodice u Zagrebu, plaćam školu za sestre..., pa ljudi kako da onda on igra za 400 eura mjesečno - rekao je Bara za 24sata.hr pa nastavio:
- Ljudi, pa dijete nema od čega živjeti! Zar mislite da mi je u interesu voditi ga iz Dinama u Kustošiju? Pa nećemo se lagati, Kustošija je kvartovski klub, a Dinamo je uvijek - Dinamo. Belinho živi u Maksimiru, tamo su mu prijatelji, mislite da mu se ide svaki dan do Kustošije? Ali nemamo drugih opcija.
Kustošija je u kadetskom rangu ušla u hrvatsku elitu, dakle igra istu ligu kao Dinamo.
- Igrat će za Kustošiju, istu ligu kao Dinamo, isto ću ga plaćati ja, samo će uvijek imati otvorena vrata da ode u neki drugi klub. Bit će moj projekt, dobit će "desetku" na leđa, izvoditi kornere i penale, pa šta bude. I neka nam Bog pomogne. Njegov otac ne prihvata taj ugovor prema kojem bi mjesečno dobijao 400 eura, pa toliko je dobijao dok je s 10 godina igrao u Brazilu. Ne želim ga odvesti iz Dinama i nisam lihvar, ali ne želim ni da dijete pati - završio je Bara.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.