open-navfaktor-logo
search
Novopečeni Zmaj
Dženis Burnić: BiH je država koju volim i ponosan sam što sam dio reprezentativne priče
AUTOR: Faktor
06.06.2024. u 11:56
get url
text
Na spisku selektora Sergeja Barbareza za prijateljske utakmice sa Engleskom i Italijom našlo se dosta novih imena i igrača koji su se prvi put našli u A reprezentaciji Bosne i Hercegovine.
Jedan od njih je i Dženis Burnić koji je protiv Engleske ušao u igru u drugom poluvremenu i tako debitovao za Zmajeve.
- Veoma sam ponosan i sretan zbog debija, to sam rekao odmah nakon utakmice. Bosna i Hercegovina je država koju volim i ponosan sam što sam dio reprezentativne priče. Još ako uzmemo u obzir da sam prvi nastup ubilježio u prvom meču koji je naša selekcija odigrala protiv Engleske, i to u "kolijevci fudbala", onda stvari još više dobijaju na težini.
Jednostavno, presretan sam i nemam riječi da opišem kako sam se osjećao onog trenutka kad sam ušao u igru - kaže Burnić.
Naši reprezentativci se trenutno pripremaju za meč sa Italijom, a Burnić ističe zajedništvo kao glavni adut bh. tima.
- Već dugo smo zajedno na okupu i sve protiče u najboljem redu. Radimo kvalitetno i jako, tako da ćemo u meč sa Italijom ući spremni. Svi smo ovdje kao jedna porodica. Treneri u stručnom štabu sa selektorom Sergejom Barbarezom imaju odličnu energiju koju prenose i na nas igrače. Drago mi je što imam priliku da učim od toliko naših nekadašnjih reprezentativaca - kazao je Burnić.
Zmajevi će danas trenirati nakon što su jučer imali slobodan dan, a meč sa Azzurrima igra se u nedjelju u Empoliju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.