open-navfaktor-logo
search
Veselo u Kragujevcu
Feđa Dudić u čudu zbog Vojvodine, navijači traže njegov ostanak
AUTOR: Faktor
26.05.2024. u 09:45
get url
text
Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca izborili su plasman u Evropi. Ekipa koju je s klupe vodio naš trener Feđa Dudić osvojila je peto mjesto i igrat će Konferencijsku ligu.
A malo je nedostajalo da završe na četvrtom mjestu, te da izbore plasman u Evropsku ligu. No, u posljednjih 15 minuta ispustili su dva gola prednosti (vodili 2:0), a Dudića je začudila još jedna stvar - zašto je konkurent za četvrto mjesto igrat sat kasnije?
- Nisam mogao da vjerujem kad sam vidio da oni igraju u 19, a mi u 18 sati. Šta su oni kao konkurenti sa Čukaričkim za Evropu samo? Mislim da je bilo jako bitno ko će biti četvrti. Za mene ovo nije u redu da oni počnu sat kasnije. Trebalo je svi da igramo u isto vrijeme. I u prošlom kolu smo mi igrali u četvrtak, a Partizan i Čukarički u petak. To se završilo povoljno po nas, ali je i to moralo istovremeno da se igra - rekao je Dudić.
I pored činjenice da nisu završili četvrti, navijači Radničkog priredili su spektakularan i nezaboravan doček za Dudića i njegove izabranike. Ovacije su dobili i njegov prvi pomoćnik Adnan Jahić, ali i svi fudbaleri među kojima su i igrači koji su donedavno igrali Premijer ligu BiH - Besim Šerbečić, Mehmed Ćosić i Tomislav Dadić.
- Feđa ostani - skandirali su navijači.
Zatim se okupljenoj masi obratio bh. trener.
- Hvala na svemu, ali ovi momci iza mene su zaslužili sve. Stalno težimo većem, ne zadovaljamo se više ni kada na JNA odigramo neriješeno. To znači da smo narasli i da smo veliki. Hvala vam što ste došli u ovako velikom broju i nadam se da će te u prvoj evropskoj utakmici biti u još većem - kazao je Dudić.
Bh. trener je za srbijanske medije govorio o ostanku u Radničkom. Najavio je da će danas ponovo sjesti za stol sa čelnicima kluba...
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.