open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Fenerbahče potvrdio dolazak Mourinha
AUTOR: Faktor
02.06.2024. u 13:53
get url
text
Portugalski stručnjak Jose Mourinho novi je trener Fenerbahčea, objavio je to turski velikan na društvenim mrežama.
Potugalac je potpisao ugovor sa klubom za koji igraju Edin Džeki i Rade Krunić do juna 2026. godine. Mourinho je bez posla bio od juanuara ove godine, kada je dobio otkaz u Romi. 
Turski mediji pisali su da je Mourinho nakon inicijalnih razgovora s vodstvom Fenerbahčea kontaktirao Džeku i brazilskog veznjaka Freda. Obojicu je trenirao u prošlosti, u Romi i Manchester Unitedu, te je obojicu navodno pitao kakva je situacija u klubu, a očito mu se njihov odgovor svidio.
Mourinho je jedan od najboljih trenera 21. vrijeka Vodio je Benficu, Leiriju, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham i Romu. Četiri puta proglašen je najboljim trenerom godine, dvaput je osvojio Ligu prvaka, a tome je dodao još 26 drugih klupskih trofeja.
Fenerbahče je ovu sezonu turskog prvenstva završio na drugom mjestu s 99 bodova, tri manje od prvaka Galatasaraya. U Konferencijskoj ligi stigao je do četvrtfinala, gdje ga je izbacio budući osvajač natjecanja Olympiacos. Ispao je u istoj fazi turskog kupa od Ankaragučua, dok ga je Galatasaray savladao u domaćem superkupu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.