open-navfaktor-logo
search
Prigodan program
FK Sarajevo otkrio razloge dolaska Vincenta Tana i Sultana Abdullaha u BiH
AUTOR: Faktor
16.05.2024. u 14:55
get url
text
Sultan Abdullah, Vincent Tan i Ismir Mirvić na Koševu
Sultan Abdullah, Vincent Tan i Ismir Mirvić na Koševu
FOTO: FK Sarajevo
FK Sarajevo, na čelu sa predsjednikom i investitorom Ismirom Mirvićem je danas ugostio Vincenta Tana, drugog investitora u klub, te malezijskog Sultana Pahanga, Abdullaha i njihove goste.
Tanu je uručena i nagrada "Plaketa Grada Sarajeva", a priznanje mu je dodijeljeno za "doprinos razvoju Grada Sarajeva u sportu", obrazložili su iz Bordo tabora.
- Uposlenici kluba, zajedno sa prvim timom i akademcima su poželjeli dobrodošlicu Tanu defileom na Koševu sa riječima "Dobrodošao kući, Amidža" te pozdravili Sultana Abdullaha riječima "Dobrodošli u Sarajevo".
Hamza Ćataković je ispred prvog tima uručio prigodne poklone gostima, a akademci kluba su se govorom, uz zvuke himne kluba, zahvalili za podršku koju je Tan pružao mladim talentima u posljednjih 10 godina riječima:
- Želimo da kažemo veliko hvala gospodinu Tanu. Vaša podrška i nesebičnost su napravili veliku razliku za naš klub i nas, djecu. Akademija FK Sarajevo će nastaviti vrijedno raditi, kao i uvijek. Vama i našem predsjedniku želimo dati obećanje: učinit ćemo vas ponosnim! Zajedno smo dio predivnog putovanja i znamo naš cilj. Hvala vam još jednom, predsjedniče i Tan - te su poručili Sultanu Abdullahu da se nadaju da je ovo samo prva od budućih posjeta našem gradu i klubu.
Delegacija će u naredna dva dana obići Sarajevo, Trening-centar Butmir i razgovarati o budućim planovima za klub i dalje osnažavanje FK Sarajevo. Riječ će biti i o potencijalnim investicijama u BiH - saopćeno je iz FK Sarajevo.
Tan je prisutan u klubu još od 2014. i ove godine je njegov veliki desetogodišnji jubilej kako podržava FK Sarajevo i razvoj fudbala u našoj zemlji.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.