open-navfaktor-logo
search
Gostujemo u Engleskoj
FSBiH u cajtnotu: Novi selektor Zmajeva mora predati zahtjev za vizu
AUTOR: Faktor/Reprezentacija.ba
10.04.2024. u 17:54
get url
text
Vico Zeljković i Savo Milošević
Vico Zeljković i Savo Milošević
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine morat će što prije odabrati novog selektora Zmajeva i zbog administrativnih razloga.
Naime, zbog prijateljske utakmice protiv Engleske u Newcastleu, kako piše Reprezentacija.ba, novi selektor morat će predati zahtjev za vizu za Veliku Britaniju.
BiH u Engleskoj gostuje 3. juna, a rok za odgovor na zahtjev najviše traje 60 dana prema britanskim zakonima.
Saznajemo kako su članovi delegacije naše reprezentacije i saveza već pokrenuli ovaj proces ili će to uraditi narednih dana.
Savi Miloševiću, nekadašnjem fudbalskom reprezentativcu Srbije, ugovor sa FSBiH istekao je nakon poraza od Ukrajine u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.
Iz FSBiH još nisu donijeli odluku o tome hoće li Miloševiću biti ponuđen novi ugovor ili ćemo u potragu za njegovim nasljednikom.
- Činjenica je da je selektoru Miloševiću istekao ugovor. U narednim danima ćemo s njim imati sastanak i razgovarati na temu svega što se desilo, a onda kako vidi budućnost reprezentacije, pogotovo u godini kada nas očekuje osam top utakmica.
Razgovarat ćemo da vidimo i njegove ciljeve. Reći ćemo s naše strane kako vidimo razvoj reprezentacije - kazao je nedavno Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, za N1 televiziju, naglasivši tada da pored rezultatskih neuspjeha nije sve tako crno i da možemo biti optimistični "jer se u reprezentaciji pojavila grupa mladih igrača koji su sazreli".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.