open-navfaktor-logo
search
Održan sastanak
Gradska uprava spremna značajno podržati Čelik u ambiciji povratka u Premijer ligu BiH
AUTOR: Faktor
28.05.2024. u 13:30
get url
text
U u prostorijama Gradske uprave Grada Zenica održan je sastanak između Upravnog odbora NK Čelik i predstavnika Gradske uprave Grada Zenica na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.
Sastanak je održan na inicijativu NK Čelik, a vezan za informiranje Gradske uprave sa tekućom problematikom oko deblokade glavnog računa i negativnih posljedica na redovno poslovanje i saniranje tekućih obaveza kao i činjenice da se cijeli proces odužio iako je klub prije nekoliko mjeseci osigurao sve što je potrebno za realizaciju deblokade računa.
- Kao UO NK Čelik, osjećali smo potrebu da upoznamo gradonačelnika i Gradsku upravu sa problemom s kojim se klub sočava te da zatražimo asistenciju u prevazilaženju izazova, a sve kako bi NK Čelik konačno ostvario strateški cilj u smislu deblokade računa, te stekao uslove za ostvarenje punog potencijala u sportskom i poslovnom segmentu - saopćeno je iz Čelika.
Jedan od zaključaka sastanka je da će Gradska uprava uputiti otvoreno pismo Općinskom sudu u Zenici sa ciljem da se postupak realizacije skidanja blokada obavi u što kraćem vremenskom roku.
- Također, obzirom na činjenicu da se problematika oko deblokade računa negativno odražava na tekuće poslovanje NK Čelik, Gradska uprava će u otvoreno pozvati određene privredne subjekte da se priključe podršci klubu, a sve sa ciljem konačnog ozdravljenja kluba - dodali su iz zeničkog kluba.
Iz Čelika ističu da su, pored navedene podrške, dobili  obećanje od Gradske uprave da sredstva definirana sporazumom za koju se Grad obvezao, neće dolaziti u pitanje te da je Gradska uprava spremna značajno podržati NK Čelik u ambiciji povratka u Premijer ligu BiH.
- Ovim putem se zahvaljujemo Gradskom upravi na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem na spremnosti da konkretnim djelima pomognu u prevazilaženju problematike sa deblokadom računa - zaključeno je u saopćenju Čelika.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.