open-navfaktor-logo
search
Plenarni sastanak
Irfan Peljto znanje prenosio na sarajevske sudije, okupilo se više od 80 članova UFSIKS
AUTOR: Faktor
24.04.2024. u 14:24
get url
text
FOTO: UFSIKS
Novo rukovodstvo Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo počelo je sa radom.
Nakon mnogo peripetija i opstrukcija bivšeg rukovodstva, odnosno Upravnog odbora na čijem čelu je bio Elmir Pilav, konačno su stvari posložene na svoje mjesto.
Tako je u hotelu "ibiss Styles" u Sarajevu održan plenarni sastanak na kojem je prisustvovalo više od 80 članova Udruženja.
- Bio je ovo prvi sastanak nakon promjene rukovodstva Udruženja i s tim ova brojka daje još više na značaju s obzirom na to da je ovo rekordan broj prisutnih u skorije vrijeme, čime je ukazana bezrezervna podrška u radu novom rukovodstvu - saopćili su iz UFSIKS.
Prisutnim su se obratili novi predsjednik UO Adis Mulahasanović, potpredsjednik Haris Baković, predsjednik Skupštine Benjamin Deljković, potpredsjednik Edin Imamović te članovi UO Irfan Peljto i Merima Čelik.
U svojim govorima svi su izrazili veliku zahvalnost članovima na iskazanom strpljenju u prethodnom tranzicijskom periodu te bili složni u jednom stavu - vraćanje narušenog integriteta sarajevskim sudijama na svim nivoima takmičenja i povratak osnovnim, a u prethodnom periodu zanemarenim, vrijednostima Udruženja.
Nakon toga uslijedila je analiza utakmice Kantonalne lige koju je održao Peljto Irfan, koji je na taj način svoje znanje prenosio na sarajevske arbitre.
- Za kraj, upriličena je podjela 20 garnitura dresova najmlađim sudijima Omladinske lige. Ovu donaciju je sa svojim kolegama u Njemačkoj osigurao bivši član Dženis Baždar kojem ovom prilikom zahvaljujemo na ovom vrijednom poklonu i gestu pažnje - saopćili su iz Udruženja.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.