open-navfaktor-logo
search
"Prijateljski savjet"
Elmir Pilav pisao sudijama: Savez i Udruženje imaju rješenje i u slučaju da se možda ne pojavite na ovom seminaru
U Kantonu Sarajevo i dalje je burno, posebno kada su u pitanju sudijske vode.
06.03.2024. u 15:51
get url
text

VEZANI TEKST - Dok traje "nadzor" održana još jedna Skupština UFSIKS: Elmir Pilav izabran za predsjednika UO

Grupa članova Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo, predvođeni premijerligaškim arbitrima Irfanom Peljtom, Admirom Musićem i Benjaminom Deljkovićem, početkom godine pokrenuli su inicijativu za održavanje Vanredne skupštine, koja je održana 22. januara, a na kojoj je smijenjen tadašnji predsjednik Elmir Pilav.

U međuvremenu Pilav je "potpisao" isključenje iz članstva za pet članova, među kojima su Musić i Deljković (kako je i član Komiteta za sudije i suđenje FSBiH nije ih delegirao ni za prvenstvene i Kup utakmice).

Također, dok je trajao "nadzor" Ministarstva pravde i uprave KS, Pilav i njegovi "saigrači" 16. februara su održali Izbornu skupštinu UFSIKS, a na kojoj je bilo najmanje sudija iz KS (na web stranici nisu objavili da je Skupština održana).

U sve se umiješao i FSBiH, čiji je Pravni komitet dao mišljenje da Musić i Deljković mogu biti delegirani za prvenstvene i Kup utakmice.

Sada je UFSIKS zakazalo seminar za sutkinje i sudije, koji bi trebao biti održan u nedjelju na Ilidži.

- Poštovane sutkinje i sudije Kantonalne i omladinskih liga Kantona Sarajevo, pozivamo vas na seminar koji će se održati 10. marta 2024. godine na stadionu FK Ilidža i u hotelu Hollywood. Program seminara možete pogledati u nastavku - saopćeno je na web stranici UFSIKS 4. marta 2024. godine.

Dan kasnije "predsjednik Elmir Pilav" poslao je i poruku i "prijateljski savjet" sutkinjama i sudijama u Viber grupu, koji u jednom dijelu piše i o mogućem bojkotu seminara, koji, mišljenja je Pilav, ne bi doveo u pitanja start nove sezone.

- Poštovane sutkinje i suci, imam potrebu da vam napišem par rečenica, prije svega zbog vaše budućnosti, a svjestan da ste pod utjecajem određenih pojedinaca ili interesnih grupa.

Kao što vidite, zakazan je redovni seminar, i to od strane trenutno legalnih organa Udruženja.

Svjesni da se to može možda i promijeniti u narednom periodu, nimalo ne smatramo vas odgovornim. Vi ste u ovo Udruženje došli kako bi sudili i napravili što bolje karijere. Bavljenje fudbalskih politikom je nešto što dolazi poslije aktivne karijere.

VEZANI TEKST - Promijenjen sudija meča Borac - GOŠK: Pilav ih "isključio", večeras su u Banjoj Luci, od koga je stigla "naredba"?

Stoga, pozivam vas da se, prije svega zbog vaše budućnosti, bavite onim zbog čega ste tu, a to je suđenje. Ne bi volili da, bez obzira na ishod trenutne situacije, bilo ko od vas trpi bilo kakve posljedice zbog kršenja normativnih akata Saveza i Udruženja.

Nemojte da vas neko zavarava da za vas nema alternativa i da se kao neće moći igrati. Znamo mi vrlo dobro šta se piše po pojedinim grupama i ko piše.

Savez i Udruženje imaju rješenje i u slučaju da se možda ne pojavite na ovom seminaru, ali onda svako treba da brine o posljedicama koje mogu nastati. Uvjeravam vas da će se liga sigurno igrati i da će biti pokrivena sudijama.

U nadi da ćete ovo shvatiti kao prijateljski i kolegijalni savjet, srdačno vas pozdravljam i želim puno sreće na seminaru! Elmir Pilav, predsjednik UFSIKS - piše u Pilavovoj poruci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.