open-navfaktor-logo
search
Radno na Grbavici
Javni poziv za strateško partnerstvo otvoren do sutra, u srijedu Skupština Želje
AUTOR: S.Š.
25.05.2024. u 14:48
get url
text
Fudbaleri Željezničara u nedjelju će okončati će turbulentnu sezonu u kojoj se najtrofejniji klub borio za opstanak.
Izabranici Dine Đurbuzovića od 17 sati dočekat će prvaka BiH, ekipu banjalučkog Borca, a očekuje se da tribine Grbavice budu ispunjene do posljednjeg mjseta. Naime, iz Želje su najavili da je potrebno da na tribinama bude 10.000 gledalaca kako bi klub odbranio titulu najgledanije ekipe u bh. eliti (trenutni lider je Sarajevo).
Nakon nedjeljne utakmice igrači će na odmor, a pred čelnicima kluba je mnogo posla.
Za srijedu, 29. maj, najavljena je sjednica Skupština na kojoj će se raspravljati o nekoliko bitnih tema. Prije svega o novom rukovodstvu, odnosno Upravnom odboru.
Odbor za hitnost u satsavu Oro Ibrišimović, Almir Gredić, Jasmin Badžak, Almir Hadžiosmanović, Željko Pervan, Jasmin Terović i Admir Tunović, imenovan je 8. aprila, a mandat mu ističe 31. maja. Stoga će u srijedu biti izabran novi Upravni odbor i predsjednika.
Nije isključeno da za za prvog čovjeka Plavih bude izabran upravo neko od dosadašnjih članova Odbora za hitnost.
Na Skupštini će biti riječi i o izvještaju Radne grupe za postupanje po Javnom pozivu za strateško partnerstvo, koji je raspisan 9. aprila, a koji je otvoren do sutra (26. maj 2024. godine). Sa Grbavice nema informacija o tome da li se neko javio na poziv, a kako nam je rečeno, o svemu će se više znati na Skupštini.  
Naravno, govorit će se i planovima za naradnu sezonu u kojoj će, po svemu sudeći iz elite ispadati četiri ekipe (očekuje se da Skupštine FSBiH usvoji odluku o skraćenju PLBiH na 10 klubova od sezone 2025/26). Na Grbavici ne žele da dođu u sitauciju u kojoj su bili ove sezone, kada je, u jednom trenutku, opasno "visio" opstanak u društvu najboljih.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.